REKLAMI GEÇ

Anka kuşu gibi küllerinden doğacak

Anka kuşu gibi küllerinden doğacak

Denizli’de geçtiğimiz pazartesi günü yanan Belediye Sanat Merkezi binası yıkılıp yenisi yapılacak. AK Partili Belediye Başkanı Osman Zolan, kullanılamaz hale gelen Sanat Merkezi’nin 10 gün içerisinde yıkılacağını ve daha komplike bir kültür ve sanat merkezi inşa edeceklerini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 19 Ocak 2012 Perşembe, 15:54

Denizli Belediyesi Encümen Salonu’nda basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Osman Zolan, sanat merkezinin yanmasına çok üzüldüklerini söyleyerek, bu yangından bazı çevrelerin siyasi rant elde etmeye çalıştığını ileri sürdü. Zolan, “Yangından sonra bazı CHP’li meclis üyeleri, üst yapı çalışmaları nedeniyle itfaiye araçlarının yangın yerine geç geldiğini iddia etti. Acımızdan siyasi rant elde etmeye çalıştılar. Oysa yangın ihbarı yapıldıktan 3 dakika sonra itfaiye ekipleri yangın yerine gelmiş müdahale etmiştir. Yangın esnasında olağanüstü çaba gösteren itfaiye ekipleriyle, tedbirlere uyan çevre esnafı ile vatandaşlara bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Zolan, yangından sonra şehir efsanesinin dilden dile dolaştığını ve 1976 yılında da yanan yerin altında mezarlık olduğuna dair iddiaların ortaya atıldığını hatırlatarak, “Yanan Sanat Merkezi’nin altında mezarlık olduğuna dair elimizde hiçbir bulgu, belge yok. Yıkımdan sonra zemin de çalışma yapacağız. Mezarlık ya da insan kemiği bulursak başka yere taşırız. Şehir efsanesini ve söylentileri ciddiye alıyorum. Dediğim gibi, mezar tespit edilirse kesinlikle alır başka yere taşırız” diye konuştu.

Yangında kullanılamaz hale gelen Sanat Merkezi’nin 10 gün içerisinde yıkılacağını ve daha modern, daha komplike bir kültür sanat merkezinin inşa edileceğini sözlerine ekleyen Zolan, açıklamasını şöyle tamamladı;
“Sanat Merkezi’nin bitişiğindeki SSK İşhanı’ndaki mülk sahipleri ve Sosyal Güvenlik Kurumu bizimle uzlaşırsa komplike bir yer inşa ederiz. Anlaşma olmazsa, belediyeyle ait olan yanan yere biz kendi olanaklarımızla içerisinde sinema salonlarının da olduğu modern bir kültür ve sanat merkezini inşa edeceğiz. Yıkımdan sonra mimar ve mühendislerimiz plan-proje çalışmalarına başlayacak.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı