REKLAMI GEÇ

Engellilere Art Terapisi

Engellilere Art Terapisi

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından otistik, spastik ve dawn sendromu olan kişilere yönelik art (Sanat)terapi başlatıldı. Monica Fetisofya tarafından verilecek olan terapilerde engelli kişilerin iç dünyasında yaşadığı olayların sanat ile dışa vurmaları amaçlanıyor

/ DENİZLİHABER / 7 Şubat 2014 Cuma, 17:12

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi yeni bir proje ile engelli vatandaşların gelişimine katkı sağlayacak. Engellilerin kendilerini daha rahat bir şekilde ifade etmesi ve yeteneklerinin belirlenerek kendi dünyalarında neler yaşadığını ortaya çıkarmak adına Monica Fetisofya tarafından terapiler verilecek.

ENGELLİLERİMİZİN YAŞAM KALİTESİ ARTACAK
Terapinin büyük ölçüde etkili olacağını kaydeden Kent Konseyi Genel Sekreteri Esma Toksoy, “Denizli Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından başlatılan bu proje engelli vatandaşlarımızın gelişimine büyük katkı sağlayacaktır. Yapılacak olan terapi ile engellilerin yaşam kalitelerini artırarak topluma daha iyi entegre olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.
denizli-engelliler-meclisi-ic-1

ENGELLİLERE VE AİLELERİNE DESTEK VERİLMESİ LAZIM
Engellilerin hayatından engelleri kaldırmak için çalışmaların aralıksız olarak devam edeceğini kaydeden Denizli Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Osman Çiyancı, “Farklı gelişen çocuklara sahip ailelerin yaşadıkları zorluklarla başa çıkmaları konusunda desteklenmesi gerekir. İşte bu amaçla hem fiziksel, duygusal, zihinsel veya dilsel bakımdan farklı gelişen çocuklarımıza hem de onların ailelerine destek olmak için bir dizi çalışma başlattık. Bu kapsamda Doktor ve aynı zamanda ressam olan Monica Fetisofya Engelli vatandaşlarımız için art terapi (sanat terapisi) vermeye başlıyor. Seminerler, eğitimler ve sanat atölyeleri ile desteklenecek olan çocuklarımız ve aileleri bu program sayesinde daha bilinçli ve mutlu olacaklar” diye konuştu.

ENGELLERİ ART TERAPİ İLE ORTADAN KALDIRACAĞIZ
Engelli olmak sanat’a engel değil diyen Monica Fetisofya, “Denizli Belediyesi Kent Konseyi Engeliler Meclisi tarafından hayata geçirilen bu çalışma engeli vatandaşlarımızın kendilerini tanımaları ve özellikle iç dünyalarında yaşadığı olayların dışarıya yansıması adına büyük önem teşkil ediyor.
denizli-engelliler-meclisi-ic

Art terapi sanat terapisi olarak adlandırılmaktadır. Bu terapide resim, müzik, dans gibi sanat dallarından yararlanılarak kişinin yetenekleri de ortaya çıkarılmaktadır. Yani, sanat yolu ile ortaya çıkan ürünle neler yapılacağı, onun iyileştirici gücünün nasıl yararlanılacağı sanat ve terapinin birleştiği nokta olmaktadır. Kısaca art terapi (sanatla terapi), kişinin kendi öznel yaşantısı ile kendi ihtiyaçlarını görebilme sürecidir.

Yani iç dünyaya dışarıdan bakma, anlamlandırma ve yorumlamadır. Kişinin kendine başka bir “ben”den bakma ve onu tanıma çabasıdır. Bizler bu süreçte birebir görüşme ile birlikte hastalık ve gelişime göre gruplar halinde terapilere başlayacağız. Ben engelli olmanın sanat’a engel olmadığını tam aksine kişinin iç dünyasını renklendirdiğini düşünüyorum. Bu terapide belirli bir süre olmamakla birlikte terapiye katılan engelli vatandaşlarımızın mevcut durumlarından çıkıp kendilerini ifade edebilmelerine kadar desteklerimiz sürecektir” açıklamalarında bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı