REKLAMI GEÇ

İzinsiz afişe 72 bin TL ceza

İzinsiz afişe 72 bin TL ceza

Denizli Belediyesi Zabıta Ekipleri, hiç bir başvuruda bulunmadan gelişi güzel bir şekilde afiş yapıştıranlara cezai işlem uyguladı. Ekipler, dört ay içerisinde 118 işyerine 72 bin 152 TL para cezası kesti.

/ DENİZLİHABER / 4 Mayıs 2013 Cumartesi, 13:57

Denizli Belediyesi görüntü ve çevre kirliliğine neden olan ticari amaçlı asılan bez, branda afiş ve benzeri malzemelere izin vermiyor. Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü İlan Reklam ve Denetim Birimi Ekipleri, şehrin genelinde yapılan denetimlerde, otobüs duraklarına, elektrik direklerine, duraklara, çöp konteynırlarına ve çeşitli yerlere yapıştırılan ilan ve reklamları tespit etti.

72 BİN 152 TL PARA CEZASI
Denizli Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Akbulut, 01 Ocak- 09 Nisan 2013 tarihleri arasında 363 adet işyerinde yetkililer ile bizzat görüşüldüğünü ve gerekli uyarılarda bulunulduğu söyledi.

Akbulut ayrıca, bu uyarılara rağmen damgasız el ilanı dağıtımı yapan ve yapıştıran kişi ve kuruluşlardan 118’i hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 42. maddesi ve 32 maddesinin 11/2 bendine göre 72 bin 152 TL cezai işlem yapıldığını açıkladı.

POLİS VE ZABITA CEZA KESEBİLİR
5326 sayılı Kabahatler Kanunu 42. maddesine istinaden meydanlara veya parklara, cadde veya sokak kenarlarındaki kamuya ait alanlara bez, kağıt vb. ilan asan kişiye 182 TL’den 5 bin 573 TL’ye kadar idari para cezası verildiğini ve bu cezayı verme yetkisinin Polis ve Zabıtaya ait olduğunu hatırlatan Akbulut, “ Bu konuda vatandaşlarımızı uyarıyor ve bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz” dedi.

Akbulut, “ Dünya kenti Denizli’de görüntü kirliliğine yol açacak her türlü olumsuzluğa karşı yasal mevzuat çerçevesinde ekiplerimizin çalışmaları devam edecek” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı