REKLAMI GEÇ

Merkezefendi Tıp Festivali başladı

Merkezefendi Tıp Festivali başladı

Denizli Belediyesi, Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali’nin 3.sünü düzenledi. Festival kapsamında, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu Bahçesi’nde etkinlik gerçekleştirildi.

/ DENİZLİHABER / 4 Mayıs 2013 Cumartesi, 13:33

 

Denizli Belediyesi’nin düzenlediği, Zeytinburnu Belediyesi, Denizli Devlet Hastanesi (DDH) ve Pamukale Üniversitesi’nin (PAÜ) destek verdiği ve bu yıl 3.’sü gerçekleştirildi.

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu bahçesinde stant açan Denizli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, herkesi ücretsiz sağlık taramasından geçiriyor.

FESLEĞEN DAĞITILDI
Belediyeye bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü ise festivale katılan herkese fesleğen dağıttı. Bu arada bazı özel kuruluşlar da stant açarak festivalde yer aldı. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Zetinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Kasap ile çok sayıda protokol üyesi festival stantlarını gezdi.

Festivalin diğer bölümünde ise Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden gelen 10 bilim insanı sunum yaptı.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan açılışta yaptığı konuşmada; Merkezefendi’nin Denizli’de doğduğunu, ilk eğitimini burada aldığını daha sonra Bursa ve İstanbul’a gittiğini belirterek, Merkezefendi’nin Denizli’nin önemli değerlerinden birisi olduğunu ifade etti.

Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Kasap da 2005’te tıbbi bitkilerin yer aldığı bir bahçe oluşturduklarını ifade ederek, ‘Türkiye’de 3 bin 500’den fazla endemik bitki yetişiyor. Endemik bitkilerin birçoğu Türkiye’de var. Bu bitkilerin birçoğu yıllar yılı sağlık sektöründe kullanılmış. Bu bitkileri en etkili bir şekilde kullanan, en büyük değerlerimizden bir tanesi Merkezefendi. Onun için ona sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Bu kapsamda tıbbi bitkilerin yer aldığı bahçe oluşturduk. Merkezefendi Denizli’de doğmuş ve yaşamının ardından Zeytinburnu’nda ölmüştür. Bizler sizin emanetinizi en iyi şekilde misafir ediyoruz’’ dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı