REKLAMI GEÇ

Dikmen’den arşiv binası sorusu

Dikmen’den arşiv binası sorusu

Denizli Belediye Meclisi faaliyet raporu görüşmeleri sırasında İP’li Gökhan Dikmen, faaliyet raporu kitabını işaret ederek, “2 milyon liraya arşiv binası yapmışız. O bina nerede?” diye sordu. Başkan Zolan, binanın bütçeye alındığını, henüz yapılmadığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 12 Nisan 2013 Cuma, 15:58

Denizli Belediye Meclisi’nin İşçi Partili Üyesi Gökhan Dikmen, belediye meclis toplantısının Nisan Ayı son oturumunda Denizli Belediyesi yönetimine faaliyet raporuyla ilgili çok sayıda ilginç soru yöneltti.

Dikmen’in “Biz ne zaman arşiv binası yaptık? 750 hac torbası ihtiyaç sahiplerine mi dağıtıldı? Özel kalem müdürlüğünün kardeş şehir harcamaları ne?” gibi soruları en çok dikkat çekenlerdi.

Özellikle arşiv binası sorusu salonda hareketlenmelere neden oldu. Dikmen’in, çok sayıda sorudan öne çıkan bu faaliyet raporu tespitine, Belediye Başkanı Osman Zolan konuşmasında açıklık getirdi. Zolan, binanın yapılmadığını, henüz proje aşamasında olduğunu belirtti.

İŞTE O SORULAR
Kaç dava açıldı ne kadar tazminat ödedik

Hukuk İşleri Müdürlüğü tarafından 2012 yılında açılan davalar ve belediyeye açılan kaç dava var? 2012’de lehe ve aleyhe sonuçlanan dava sayısı kaç? Kaybedilen davalar için Denizli Belediyesi kasasından kaç lira çıktı?

Sözleşme neden feshedildi
Denizli Belediyesi ile Orman Bölge Müdürlüğü arasında yapılan hizmet binası sözleşmesi neden feshedildi?

janjan-anons

Denetleme raporundaki muhalefet şerhi
2012 Denetim komisyonu raporuna düşülen muhalefet şerhindeki iddialar somut belgelere dayandırılıyor. Bununla ilgili bir inceleme yapılacak mı? Mal ve hizmet satın alımında daha uygun fiyata alım yapılmamalı mı?

Kıstas nedir?
Bilgi evleri ve kurs merkezlerinde görevlendirilen öğretmenlerin seçimi neye göre yapılmaktadır? Ücretlere neye göre belirlenmektedir?

750 kişiye hac torbası mı verdiniz?
Denizli Belediyesi’nin yardıma muhtaç ailelere ayni ve nakdi yardımlar başlığı altındaki 750 hac torbası belediye görevleri arasında mıdır? Hacca gidenler yardıma muhtaç mıdır?

Personel giderleri?
Denizli Belediyesi’nin 3 grafiker hizmeti alımı fatura karşılığında mı olmuştur? Bu 3 kişi tam zamanlı mı çalışmaktadır? Ödenen ücret yüksek değil mi? Personel ihtiyacını hizmet alımlarıyla karşılarken personel giderlerinin azılmasına seviniyor musunuz?

Hangi Firma?
Güvenlik kamerası sistemi hagi firmadan temin edildi? İhale yöntemi ne?

Arşiv binası nerede?
Denizli Belediyesi’nin faaliyet raporu içinde gösterdiği ve 2 Milyon liraya yaptırıldığı belirtilen arşiv binası nereye yapıldı?

Hangi binaları tadil ettiniz?
Faaliyet raporu içersinde belirtilen belediye hizmet binaları tadilatı nedir? Hangi binalarda tadilat yaptınız?

Özel Kalem kardeşliği
Özel Kalem Müdürlüğü’nün giderleri arasında gösterilen kardeş şehir faaliyetleri nelerdir? Bugüne kadar kaç özel kalem müdürü değiştirilmiştir?

Garaj İnşaatı
Garaj inşaatının geciktirilmesinde sorumluluğunuzun olduğunu düşünüyor musunuz?

Su baskınları
Su baskını sayılarının tahmin edilenin 32 katından daha fazla yaşanmasının sebebi nedir?

Yorumlar

nurhan   -  Bağlantı 12 Nisan 2013, 23:48

Valla biz yapmadık..Biz sadece bata çıka kışı geçirdik..Yolumuz kazıldı..kaldı. İsabetli bir zamanı bekliyor yapılmak için.Üç adım ötemde üç günlük laleler açtı kapandı.. Alt geçitlerdeki panolar bile şeridin yarısının kapanıp trafiğin tıkanmasına yol açsa da ihmal edilmiyor.. Çevreye verdikleri rahatsızlıktan özür dileyenler özel inşaatlardı galiba.Pardon..karıştı..Bu işler, insanlara zarar vermeden yapılmalıydı..Çok mağdur olduk çok..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı