REKLAMI GEÇ

Koçdemir “Hayır işinin reklamı olmaz!”

Koçdemir “Hayır işinin reklamı olmaz!”

CHP Denizli İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Selahattin Koçdemir, Partili partilisi İlhan Sarıkaya’nın önerisiyle gündeme gelen ve oy birliği ile alınan kararın ardından İn Genel Meclisi tarafından başlatılan engelli ve muhtaçlara akülü araç yardımı çalışmalarının reklam malzemesi yapılmasına tepki gösterdi.

/ DENİZLİHABER / 24 Nisan 2013 Çarşamba, 16:23

Denizli İl Genel Meclisi’nin yıllık 50 bin TL kaynak ayırarak kırsalda yaşayan engelli ve muhtaçlara yaptığı akülü araç yardımları sürüyor. Ancak yardımlardan daha ziyade bu yardımların İGM Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Adem Oklu’nun da katıldığı birer törene dönüştürülüp çekilen fotoğrafların medyaya servis edilmesi tartışma konusu.

Denizlihaber.com’un 15 Şubat 2013 tarihinde manşetten duyurduğu “Fotoğraf çektirip gönderilmeli mi?” başlıklı haberi, etik tartışmalarını fitillemişti.

Kentte yaşanan etik tartışmalarına rağmen İGM Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu’nun yaklaşımı değişmedi. Alınan akülü araçların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması konusunda fotoğraflı haber servislerini sürdüren başkan ve genel sekterin bu tavrı CHP Grup Başkanvekili Selahattin Koçdemir’in tepkisine neden oldu.

BİZİM ÖNERİMİZ İGM’NİN ÇALIŞMASI
Denizlihaber.com’un konu hakkındaki sorularını yanıtlayan CHP Grup Başkanvekili Selahattin Koçdemir, akülü araç yardımına yönelik çalışmanın CHP’li İGM üyesi İlhan Sarıkaya’nın önerisi ile gündeme geldiğini söyledi. Koçdemir, “İlhan Bey’in bu önerisi ben plan ve bütçe komisyonuna taşıdım. Sayın Gürlesin’in başkanlığındaki bir oturumda oy birliğiyle kabul ederek projeyi hayata soktuk” diye konuştu.
REKLAMI ASLA DOĞRU BULMUYORUM
Akülü araç dağıtımının gerçek ihtiyaç sahipleri için son derece önemli olduğunun altını çizen ve bu yüzden İGM olarak doğru bir iş yaptıklarını düşündüklerini söyleyen Koçdemir, ancak bu hayırların reklam malzemesi yapılmasını asla doğru bulmadığının altını çizdi. “Yapılan fotoğraflı haber servisleri resmen reklam amaçlı” diyen Koçdemir, “Bir hayrın reklama dönük yapılması kesinlikle yanlış. Sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek diye bir havadisimiz de var”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı