REKLAMI GEÇ

Karataş: “Bu kaza değil terör”

Karataş: “Bu kaza değil terör”

Trafik kazalarını Önleme Derneği Denizli Şubesi Başkanı Tevfik Karataş, Turex otobüsünün 6 yaşındaki bir kız çocuğunun ölümüne neden olduğu kazanın trafik terörü olduğunu söyledi. Karataş, Turex şoförlerinin kaç saat çalıştırıldığının denetlenip denetlenmediğinin, kamuoyuna açıklanması gerektiğini ifade etti.

/ DENİZLİHABER / 22 Nisan 2013 Pazartesi, 11:18

Trafik kazalarını Önleme Derneği Denizli Şubesi Başkanı Tevfik Karataş, olayı kaza olarak nitelendirmenin mümkün olmadığını belirterek, “Bu bir trafik terörüdür” dedi.

Turex şoförlerinin mesai koşullarının denetlenip denetlenmediğinin, yeterli düzeyde eğitilip eğitilmediklerinin de bilinmediğini belirterek, yetkililerin bu konuda kamuoyuna açıklama yapması gerektiğini söyledi. Karataş’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle: “Denizli’de 20 Nisan 2013 Cumartesi günü Karaman Mahallesinde meydana gelen trafik kazasında 5 yaşındaki kız çocuğunun Özel Halk Otobüsünün çarpması sonucu yaşamını yitirmesi vahimdir. Bu olay ile yüreğimiz yandı. Artık bu olaya ‘Trafik Kazası’ olarak bakamayız. Bu olay Denizli’de trafik terörü yaşadığımızın bir gerçeğidir. Denizli’de Trafik teröründen 1 kişi daha öldürülmüştür!

Özel Halk Otobüsü şoförlerinin günde kaç saat çalıştığını bilemiyoruz? Özel Halk Otobüsü şoförlerin kaç saat çalıştığı konusunda resmi kurumlar tarafından denetleme yapılıp yapılmadığı konusunda kamuoyu da aydınlatılmalıdır. Karayolları Trafik Kanunun 52 maddesine göre; Sürücüler: Hızlarını, kullandıkları aracın yük ve teknik özelliğine, görüş, yol, hava ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara uydurmak zorundadırlar. Özel Halk Otobüslerinde yaşanan sıkıntılar merkezi ve yerel yöneticiler tarafından masaya yatırılarak çözüm yolları aranmalıdır. Daha önce de Özel Halk Otobüsü Atatürk Caddesi’nden Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’na dönerken, karşıdan karşıya geçmek üzere olan yaşlı bir adama çarpmış ve yurttaşımız hastanede yaşamını yitirmişti. Denizli’de şehir içinde radar ile hız uygulamalarına ağırlık verilmelidir. Ankara’nın Denizli’ye trafik polisi ve trafik ekibi takviyesini ivedilikle yapması gerekir. Büyük şehir olan Denizli’de Elektronik Denetleme Sistemine geçmekte geç kalıyoruz. Toplu Taşıma Araç sürücülerinin devamlı olarak Trafik Güvenliği konusunda eğitimden geçirilmelidir. Yol güvenliği ortak bir sorumluluktur. Denizli’de trafık teröründen artık ölümler durdurulsun!”

Yorumlar

Sadık Emre Çaputçu   -  Bağlantı 22 Nisan 2013, 11:46

Turex şoförleri rezil araç kullanıyor tabiki de. Profesyonel ve etkili bir eğitim ve denetim mekanizması olmadığı çok açık. En basitinden; Kelleci Kardeşler’in oradaki kırmızı ışıkta geçen bir sürü otobüs gördüm. Bu adamlar aynı dolmuş şoförleri gibi araç kullanıyorlar. Ama tabiki buna bir de şehirdeki trafik işaretlerinin, yolların ve trafik ekipmanlarının yetersizliğini eklemeliyiz. Trafik mühendisliğinin T’si bu şehre uğramamış. Belediyenin ulaştırma müdürlüğü daha adam gibi yol çizgisi çizmekten bile aciz. Sanki ulaştırma müdürlüğü çok mu yeterli ve eğitimli de tek suçlu şoför. Bizimkiler döküyor asfaltı, yolu yaptık ettik zannediyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı