REKLAMI GEÇ

Valilik belediyeyi adres gösterdi

Valilik belediyeyi adres gösterdi

Denizli Valiliği, alkollü içki satışı yapmaları yasaklanan derneklere adres olarak Denizli Belediyesi’ni gösterdi. Lokal işletmecilerinin, valiliği eleştiren demeçlerine yanıt olarak yapılan açıklamada özetle, “İçkili alanları Denizli Belediyesi belirledi. Bu alanın dışındaki işletmelere ruhsat veremeyiz. Denetim yapmazsak da hukuken sorumlu oluruz” denildi.

/ DENİZLİHABER / 2 Mayıs 2013 Perşembe, 17:51

Geçen hafta Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde toplantı düzenleyen içkili dernek lokali işletmecileri, Denizli Valiliğinin içki ruhsatlarını iptal ettiğini, Denizli Belediye meclisi tarafından belirlenen İçkili Yer Bölgesi’nin alt yapısı hazır olmadığı gerekçesiyle, ortada kaldıklarını ileri sürmüşlerdi.

Denizli Valiliği yaptığı yazılı açıklama ile Dernek Lokali İşletmecilerinin yaptığı açıklamanın asılsız ve mesnetsiz olduğunu belirtti.

Valilikten yapılan açıklamada, “İlimizde içkili dernek lokali işletmecileri tarafından yapılan asılsız ve mesnetsiz basın açıklamasına istinaden; 31.03.2005 tarih ve 25772 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Dernekler Yönetmeliğinde; Alkollü İçki Kullanılması başlıklı 61. maddesi; “Dernek lokallerinde alkollü içki kullanılması mülki idare amirinin iznine bağlıdır. Ancak, alkollü içki izni verilebilmesi için dernek lokalinin içkili yer bölgesi içinde bulunması ve içki satış belgesi alınması zorunludur” denildi.

“İDAREMİZ HUKUKEN SORUMLU DURUMA DÜŞECEK”
Dernek lokallerine Valilik tarafından yönetmelik şartlarına uymaları için tebligat yapılmasına rağmen lokallerin bu şartları yerine getirmediği vurgulanan açıklamada, “Bunun üzerine, habere konu olan lokaller mevzuata uygun olmayan durumlarını düzeltmek yerine, İdare Mahkemesine dava açmak suretiyle yapılmak istenen işleme itiraz etmişlerdir. İdare Mahkemesi’nin nihai kararına göre davacı dernek lokalinin içkili yer bölgesi dışında olduğu sabit olup, bu haliyle davacı derneğe ait lokalin halen mevcut bulunduğu yerde içkili lokal olarak işletemeyeceği sabittir. vValiliğimizin, Denizli İdare Mahkemesinin vermiş olduğu kararları, İdari Yargılama Usul Kanunu’nun 28. Maddesi gereğince, 30 gün içinde uygulaması gerekmektedir. Eğer bu mahkeme kararlarını 30 gün içinde uygulamadığı takdirde kanunlar önünde İdaremiz hukuki sorumlu duruma düşecektir. Ayrıca İYUK. 28. Maddesinin 4. bendi gereğince bu kararları 30 gün içinde uygulamayan kamu görevlilerin de yasalar çerçevesinde sorumlu tutulacaktır. İdaremiz Denizli İdare Mahkemesinin ilgili kararlarını uygulayarak kanuni görevlerini ve yükümlülüklerini yerine getirmiştir” ifadelerine yer verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı