REKLAMI GEÇ

Avukatlardan adliyede protesto

Avukatlardan adliyede protesto

Denizli Barosu avukatları, İstanbul’daki Çağlayan Adliyesi’nde Taksim Gezi Parkı direnişine destek vermek için açıklama yaparken avukatların gözaltına alınmasını adliye önünde eylem yaparak protesto etti.

/ DENİZLİHABER / 12 Haziran 2013 Çarşamba, 14:21

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde Taksim Gezi Parkı direnişine destek vermek isteyen avukatların, çevik kuvvet tarafından gözaltına alınması Denizli’de avukatlar tarafından protesto edildi. Denizli Adalet Sarayı önünde toplanan yaklaşık 100 avukat, sloganlar attı.

Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, avukatların gözaltına alınmasını kınadıklarını belirterek, “Adliye binaları demokratik hukuk devletlerinde insanların hak arama mekanlarıdır. Hak arama mekanlarında herkes, binanın gösterişini ya da devası büyüklüğünü değil içinde kendini güvende hissedip hissedemeyeceğini düşünür. Bu gün maalesef yargının kurucu unsurlarından biri olan savunma ve onu icra eden avukatlar bile adliye içinde kendini güvende hissedemiyorsa vatandaşlarımızın neler hissettiklerini düşünmek bile istemiyoruz. Biz avukatlar olarak her şeye rağmen hukukun üstünlüğüne duyduğumuz inançla demokrasi mücadelemizi sürdüreceğiz. Adaletin üç saç ayağından biri savunmaya yani avukatlara yönelik yapılan bu tür saldırılara karşı susmayacağımızı, her platformda konuşacağımızı, meslektaşlarımızın her zaman yanında olduğumuzu ve bu konudaki kararlılığımızı tüm kamuoyuna sunarız’’ dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı