REKLAMI GEÇ

Denizli 4. günde de uyumadı!

Denizli 4. günde de uyumadı!

Denizli’de Taksim Gezi Parkı Eylemi 4. günün de de binlerce Denizlili alanlara döküldü. İlerleyen saatlerde, İstiklal Caddesi’nden Antalya Karayolu’na inen eylemciler, Denizli-Antalya Karayolu’nu trafiğe kapattı. Eylemciler 4. günde neredeyse tüm kenti boydan boya sloganlar atarak dolaştı.

/ DENİZLİHABER / 3 Haziran 2013 Pazartesi, 19:45

 

Denizli’de Taksim Gezi Parkı Eylemi 4. gününde. Cuma akşamından bu yana gerçekleştirilen ve Cumartesi günü rekor sayıda katılıma ulaşan Gezi Parkı eylemleri 4. gününde yine farklı kentlerde yaşanan çatışmalara destek amacıyla düzenlendi.

denizli-eylem-4-gun-a

Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu binlerce gösterici saat 18.00’den itibaren Çınar Meydanı’nı yavaş yavaş doldurdu.

Sayıları binleri bulan göstericiler eylemin 4. gününde de “Her yer Taksim her yer direniş. Hükümet istifa” gibi sloganlar atıp direniş eylemlerinin sürmesinde kararlı oldukların gösterdi.

Eylemin 4. gününde Çınar Meydanı’nda toplanan kalabalık gruba genel grev kararı alan KESK üyesi grup da destek verdi.

Gösteriye katılan gençlerin facebook ve twitter üzerinden duyurulan siyah kıyafet çağrısına karşılık verdikleri gözlendi.

Dünyaca ünlü şair Nazım Hikmet’i de unutmayan göstericilerin bazılarının elinde ölümünün 50. yılı nedeniyle taşıdıkları Nazım Hikmet posterleri gözlere ilişti.

denizli-eylem-4-gun-1

Eylemciler Saat 20.30’da alandan ayrılarak Atatürk Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti.

Yine gövde gösterisine dönüşen Gezi Parkı gösterisinde, binlerce Denizlili ellerinde Türk Bayrakları’yla Atatürk caddesi üzerinden  yürüyüşe geçti. Kayalık üzerinden Bayramyeri’Ne çıkan eylemciler Gazi Bulvarı üzerinden İstiklal Caddesi, oradan da Antalya Karayolu’na çıktı.

denizli-eylem-4-gun-3

Yürüyüş sırasında vatandaşların da destek vermesiyle sayıları yer yer on bini geçen göstericiler Antalya Karayolu, Denizli-Antalya istikametini yarım saatten fazla trafiğe kapadı. Antalya Karayolu üzerinden yürüyerek ulus Caddesi’ne ulaşan eylemciler buradan Demokrasi Meydanı’na geçti.

Daha sonra Eğitim bölgesinden Kıbrısşehitleri Caddesi’ne yönelen eylemcilerin saatler süren Denizli turu sırasında çok sayıda vatandaşın evlerinin balkonlarına çıkarak ellerinde Türk Bayrakları, tencere ve tavalara vurup alkışladıkları gözlendi.

Kıbrısşehitleri Caddesi üzerinde saat 23.30 gibi İnönü Caddesi’ne yönelen eylemciler, sık sık “Denizli uyuma! Işıkları aç kapa!” sloganları attı. Bu arada eylemcilere akşam saatlerinde üniversite bölgesinde toplanan bini aşkın öğrenci topluluğu da Kıbrısşehitleri Caddesi’nde katıldı.

denizli-eylem-4-gun-a2

Tek bir üniformalı polisin bulunmadığı gösteriler sırasında Denizli Emniyeti çevre güvenliğini sivil ekiplerle gerçekleştirdi.

İnönü Caddesi’nden İstiklal Caddesi’ne geçen göstericiler eylemin başladığı Çınar Meydanı’na yöneldi. İstiklal Caddesi’nde de vatandaşların desteğiyle karşılaşan göstericiler Çınar Meydanı’na gelip burada oturma eylemi yapıp sloganlar attı.

Göstericilerin büyük kısmı meydandan sonra dağılırken yaklaşık 500 kişilik bir grubun haber yayına servislendiği dakikalar Çınar’daki eylemi sürüyordu.

Yorumlar

Oral   -  Bağlantı 4 Haziran 2013, 19:45

Ruhi’cim sen TASVİM etmemeye devam et….kelimenin doğrusunu öğrendiğin gün aydınlandığın gündür…. Sen cuma sabaha karşı sıcak yatağında uyurken, orada 70 lerden beri birbirini öldüren gruplar dünyaya kardeşlik nedir gösterdiler. Ülkücüler namaz kılarken, marksistler kalkan oldular gaz bombası gelmesin diye….ya da şöyle yapalım daha basit: sen bir gazete al spor sayfasını aç, şöle bir iki resim bak, anlar gidersin….

Hakan   -  Bağlantı 4 Haziran 2013, 17:47

Denizli emniyetine en az eylemciler kadar sonsuz teşekkür ederiz, özgürlüğümüze diğer illerdeki polisler gibi darbe vurmaya çalışmayıp halka saldırmadılar. Bizi polisten soğutanda polisi sevdirende polisler. Gösterdiğimiz saygı ve sevgiye böyle karşılık vermeleri çok mutlu etti bizi. Provokatör polisler ve eylemcilere dur diyelim arkadaşlar. Direnişçiler olarak haklıyız haksız duruma düşmeyelim. Polis arkadaşlarda denizli halkı tarafından seviliyor, lütfen kendimizden nefret ettirmeyelim.

Ramazan Tan   -  Bağlantı 4 Haziran 2013, 15:51

Artık taban tepkisini göstermeye ve de homurdanmaya başlamıştır.Ak Kriz hökümetine bir uyarıdır bu demokratik tepkiler.Tüm katılımcıları yürekten kutluyorum.Yüreğinize sağlık.Yeniden Susan Türkiye’den;Konuşan Türkiye’ye-Yasaklı Türkiye’den;Yasaksız Türkiye’ye!!!!!Tüm Yurtseverlere selam olsun.

ruhi   -  Bağlantı 4 Haziran 2013, 15:23

DEMOKRATİK OLMAYAN BU EYLEMLERİ KINIYORUM.TASVİM ETMİYORUM.BU ÜLKE HEPİMİZİN.HEPİMİZ BİR GEMİNİN İÇİNDEYİZ.GEMİNİN BATMASI HALİNDE HERKES BOĞULACAKTIR.BUNU HERKES BİLMESİ. LAZIM .KAREDŞLİĞİ ÖN PLANA ÇIKARMALIYIZ. bİRBİRİMİZİ ANLAMALIYIZ.bURADA MAKSAT.3,5 AĞAÇ DEĞİL.aMAÇ ÜLKEYİ KAOSA SÜRÜKLEMEK.

deniz   -  Bağlantı 4 Haziran 2013, 12:16

Sizlerle gurur duyuyorum. Geleceğimiz emin ellerde. Aferin gençler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı