REKLAMI GEÇ

Binler yine sokaklarda

Binler yine sokaklarda

Denizli’de Gezi Parkı müdahaleleri yine kalabalık bir grup tarafından protesto ediliyor. Binlerce direnişçi, caddeler boyu süren protesto yürüyüşünün ardından Çınar Meydanı’na gelerek bir saat kavşağı trafiğe kapattı. Daha sonra belediye binası önüne geçen kalabalık, eylemlerini burada devam etti.

/ DENİZLİHABER / 16 Haziran 2013 Pazar, 19:41

Denizli’de Gezi Parkı müdahaleleri yine kalabalık bir grup tarafından protesto ediliyor. Dün akşamdan bu yana başta Taksim olmak üzere farklı bölgelerde yaşanan çatışmalar nedeniyle Çınar Meydan’ında gün boyu yaşanan haraketlilik, saat 19.00’da önemli bir kalabalığa ulaştı.

Gezi’ye müdahaleye karşı tepki için Çınar Meydanı’na ulaşan vatandaşlmara, çeşitli sivil tophlum örgütü üyeleri ve sendikacılar da destek verdi.

Saat 19.00 sularında KESK’in alana yüzlerce üyesiyle birlikte geldiği Denizli’de önce bir basın açıklaması yapıldı. Göstericiler polisin plastik mermi kullanmasını, verilen söze rağmen Gezi Parkı’nı dağıtmasını, orantısız güç kullanmasını ve Divan Oteli’nde yaralılara müdahale eden sağlıkçılara şiddet uygulanmasını protesto ettiklerini söyledi.

Açıklamanın ardından binlerce Denizlili uzun süre slogan attı. Eyleme önlükleriyle doktorlar da katılırken, taşıdıkları dövizlerle tepkilerini gösterdi. “Her yer Taksim her yer direniş. Faşizme karşı omuz omuza. Hükümet istifa” gibi solaganlar atan eylemciler, Başbakan Erdoğan’ıo istifaya çağırdı.

EYLEM-ANONS

Bir süre sonra Çınar Meydanı’nı trafiğe kapatan eylemciler, Atatürk Caddesi üzerinden pankart, Türk Bayrağı ve dövizlerle yürüyüşe geçti. Sayıları 3 bine yakın Gezi direnişçileri, yine yürüyüş sırasında evlerin balkonlarına çıkan DEnizliler tarafından alkışlar, tencere-tava ve Türk bayraklarıyla destek alıyor.

Atatürk Caddesi üzerinden ilerleyen binlerce gösterici, Pelitlibağ’a doğru yöneldi. Buradan İnönü Caddesi’ne ulaşan eylemciler, Kıbrısşehitleri Caddesi’ne doğru yürüyor.

KALABALIK HER GEÇEN DAKİKA ARTIYOR!.
Denizli’de yaklaşık 3 bin kişiyle başlayan gösteri yürüyüşü kalabalığı her geçen dakika artıyor. Ev ve işyerlerinden çok sayıda Denizlili de eyleme destek veriyor. Kalabalık ilk yürüyüşün gerçekleştirildiği ve sayıları 20 bini aşan bir kalabalık grubun destek verdiği dev yürüyüşün ardından Gezi Parkı eylemlerinde ulaşılan en ciddi kalabalık.

Eylemciler İnönü Caddesi üzerinden Kıbrısşehitler Caddesi’ne ulaştı. Lise Caddesi’ne yönelik kalabalık grubun sayısı her geçen gün artıyor.

KALABALIK BAYRAMYERİ’NE YÖNELDİ!
Protestocuların Lise Caddesi’nden Çınar Meydanı’na ulaşması bekleniyordu. Ancak beklenen olmadı. Çaybaşı Caddesi’ne yönelen kalabalık şimdi Saltak Caddesi’ne ulaşmak üzere…

Saltak Caddesi üzerinden Bayramyeri’ne oradan da valilik önüne gelen kalabalık, şimdi Gazi Bulvarı’ndan Çınar’a doğru yürüyüşe geçti.

denizli-de-geziye-mudahale-protestosu-binler-sokakta-anons

Eylemciler saat 21.20 sularında Çınar’a ulaştı. Çınar Kavşağı’nda oturma eylemi yapan binlerce direnişçi, kavşağı trafiğe kapattı. yaklaşık bir saat süren oturma eyleminin ardından direnişçilerin Çınar Meydanı’na çekilmesiyle, kavşak yeniden trafiğe açıldı.

Kabalık, Çınar Meydanı’nda kurdukları barkovizyondan Gazi Parkı direnişini   izledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı