REKLAMI GEÇ

İçkili lokal işletmecileri ortada kaldı

İçkili lokal işletmecileri ortada kaldı

Denizli’de faaliyet gösteren içkili dernek lokallerinin işletmecileri, isyan etti. Belediye Meclisi’nin aldığı karar gereği “İçkili Alan” ilan edilen Tabakhane’ye taşınmaya zorlanan işletmeciler, burada başlatılan proje nedeniyle gösterilen yere de gidemiyor. Dernekler Müdürlüğü ise meclis kararını gerekçe göstererek, lokallerin içki ruhsatlarını iptal etti. Ortada kalan işletmeciler ise tepkili.

/ DENİZLİHABER / 25 Nisan 2013 Perşembe, 15:40

Denizli’de faaliyet gösteren 6 dernek lokali işletmecisi Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde toplantı yaptı. Ocak ayından itibaren lokallerinde alkol satışının yasaklandığını ve yasağa uymayan mekanlara 5’er gün kapatma cezası uygulandığını söyleyen işletmeciler, isyan etti.

Belediye Meclisi’nin aldığı karar gereği içkili alan olarak ilan edilen Tabakhane’ye taşınmaya zorlanan işletmeciler, belediyenin burada başlattığı proje nedeniyle bunu gerçekleştiremiyor. Zaten İl Sağlık Müdürlüğü’nün de Tabakhane’deki koşulların sağlıksız olduğu yönünde raporu var. Diğer yandan Dernekler Müdürlüğü, Denizli Belediye Meclisi’nin kararına istinaden lokallerin içki satış ruhsatlarını iptal etti. Bu açmaz, mekan işletmecilerini çaresiz bıraktı.

Dernek ve lokal işletmecileri adına konuşan Cem Batutlan, yapılanın hukuka aykırı olduğunu ileri sürdü.  Bu uygulamadan vazgeçilmesi gerektiğini söyleyen Batutlan, “Bu uygulama hukuka aykırıdır. Çünkü, yeni çıkan Dernekler Yönetmeliği’ne göre lokallerimiz içkili alan olarak belirlenen bölgede olmadığı gerekçesiyle ruhsatlarımız iptal edilmiştir. Bu işleme dava açmış ve kazanmıştık. Bu sefer de 2013 yılının başında yine aynı mevzuat gerekçe gösterilerek lokallerimizin içki satış izni iptal edilmiş, içkisiz lokal açma ve çalıştırma belgesi lokallerimize gönderilmiştir” dedi.

“ONBİNLERCE ÜYEMİZ HABER BEKLİYOR”
Turizm kenti Denizli’de içkili mekanlara tahammül edilemediğini ileri süren Cem Batutlan, “Bizim çok sayıda yabancı müşterilerimiz var. Biz Denizli turizmine de hizmet veren mekanlarız. Uygulamadan geri adım atılmaz ise, onbinlerce üyemiz bizden haber bekliyor. Onlarla birlikte renkli eylemler gerçekleştirerek Denizli’nin bu hukuk dışı uygulamasını dünyaya duyururuz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı