REKLAMI GEÇ

İftar çadırında her gün 5 bin kişi oruç açacak

İftar çadırında her gün 5 bin kişi oruç açacak

Denizli’de her yıl Ulu Cami’nin yanında kurulan iftar çadırının bu yıl da hizmet vereceğini açıklayan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, hayırseverlerin desteği ile kurulan iftar çadırında her gün 5 bin kişinin oruç açacağını belirtti.

/ DENİZLİHABER / 6 Temmuz 2013 Cumartesi, 18:04

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Belediye Encümen Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında, Ramazan ayı hazırlıkları ile ilgili bilgi verdi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl hayırseverlerin desteği ile kurulan iftar çadırında her gün 5 bin kişinin oruç açacağını belirten Zolan, ayrıca İncilipınar ve Adalet Parkı’nda Ramazan etkinliklerinin düzenleneceğini söyledi.

Belediye Başkanı Zolan, Denizli olarak Ramazan ayı etkinlikleri için hazır olduklarını söyledi. “Denizli’deki tüm camilerimizi Ramazan ayına hazır hale getirdik. Her gün çeşitli camilerimizde değişik ikramlarımız olacak. Her gün 8 camide limonata ikramımız olacak. İftar çadırımız da şu anda 5 bin kişiye yemek verecek şekilde hazır” dedi.

Eski Ramazan aylarına duyulan özlemi gidermek için de etkinlikleri olduğunu belirten Başkan Zolan, “Denizli olarak özlemle beklediğimiz rahmet ve bereket yüklü Ramazan ayında her yıl olduğu gibi bu yıl da birbirinden güzel etkinlikler düzenledik. Her gün İncilipınar ve Adalet Parkı’nda gösterilerimiz olacak. Bu etkinliklerle halkımızı iftar sonrası biraz olsun rahatlatmaya çalışacağız. Denizlili sanatçılarımızın yanı sıra Denizli dışından da önemli isimleri halkımızla buluşturacağız. İbrahim Sadri, Bedirhan Gökçe, İkbal Gürpınar, Taha, Zekai Tunca, Grup Laçin gibi bir çok sanatçımız konser verecek, şiir dinletisi sunacak. Bunun yanı sıra yöresel sanatçı ve gruplar sahne alacak, semazen grupları gösterilerini sunacak, mehteran takımları gönüllere ulaşacak. Ben tüm Denizlili hemşerilerimi bu güzel anları yaşamaya davet ediyorum. Teravih namazlarından sonra başlayacak dini, sosyal, kültürel ve sanat gecelerinin yapılacağı etkinliklere vatandaşlarımızın bundan önceki yılarda olduğu gibi büyük bir katılım göstereceğine inanıyorum” diye konuştu.

Her akşam farklı bir mahallede vatandaşlarla birlikte iftar açacaklarını, teravih namazından sonra bir mahallede vatandaşlarla sohbet toplantısı yapacaklarını belirten Başkan Zolan, 18 ilçede de mehter takımının gösterisinin olacağını vurguladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı