REKLAMI GEÇ

Kız öğrenciler için yurt yapılacak

Kız öğrenciler için  yurt yapılacak

Denizli İmam Hatip Öğrencileri Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından yaptırılacak 216 öğrenci kapasiteli İmam Hatip Kız Lisesi yurt için protokol imzalandı.

/ DENİZLİHABER / 9 Temmuz 2013 Salı, 10:06

Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, (DHA)
İmam Hatip Öğrencileri Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından yaptırılacak olan kız yurdu için protokol imzalandı. Denizli Valiliği’ndeki protokol törenine, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli eski Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Çevre ve Şehircilik Denizli İl Müdürü İbrahim Özsoy ve İmam Hatip Öğrencileri Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği yöneticisi Ömer Tekinkaya katıldı.

İmam Hatip Öğrencileri Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği yöneticisi Ömer Tekinkaya, 4 bin 562 metrekarelik alana yapılacak yurdun yaklaşık 2 milyon 750 bin TL’ye mal olacağını, yakın zamanda da İmam Hatip Kız Lise’nin yapımına başlanacağını söyledi.

Denizli’de hayırseverlerin ve kurumların destekleriyle eğitim alanında yapılan yatırımların hızla devam ettiğini belirten Vali Abdülkadir Demir, şöyle dedi:
“Merkez ilçede İmam Hatip Öğrencileri Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından yapılacak kız öğrenci yurdunun protokolünü imzaladık. Bu projemizin yanında bir de İmam Hatip Kız Lisesi yapılacak. Şu anda ilk etapta okulun 216 öğrenci kapasiteli yurdu tamamlanacak. Ardından aynı arazi üzerine İmam Hatip Lisesi ile İmam Hatip Ortaokulu yapılacak. Zemin artı 4 kat olarak yapılacak olan yurt 2014 yılı içerisinde tamamlanacak ve öğrencilerimizin hizmetine sunulacak.”

Zemin dahil 5 katlı olarak inşaa edilecek olan İmam Hatip Kız Yurdu, 2 milyon 750 bin TL’ye mal olacak. Yurt inşaatının 2014 yılında tamamlanması planlanıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı