REKLAMI GEÇ

Jeoloji mühendislerinin deprem alarmı

Jeoloji mühendislerinin deprem alarmı

Denizli’de gün içinde yaşanan 3.7 ve 2.7 şiddetinde iki sarsıntı sonrası harekete geçtiklerini belirten JMO Başkanı Tunçtürk, denizlihaber.com’a özel açıklamada bulundu. Tunçtürk, “Enerji boşalması anlamında bu tür küçük depremlerin olması aslında iyi, ancak yine de takip edilmesi ve tedbirli olunması gerekir” dedi.

/ DENİZLİHABER / 22 Şubat 2012 Çarşamba, 19:41

Denizlililer güne deprem şoku ile başladı. Sabah saat 07.57′de orta şiddette bir deprem meydana geldi. Bo­ğa­zi­çi Üni­ver­si­te­si Kan­dil­li Ra­sat­ha­ne­si ve Dep­rem Araş­tır­ma Ens­ti­tü­sü Ulu­sal Dep­rem İz­le­me Mer­ke­zi’nin ve­ri­le­ri­ne göre, 3,7 bü­yük­lü­ğün­deydi. Saat 10.39’da ise Pamukkale’ye bağlı Küçükdere mevkiinde bu kez 2.7 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

Enerji boşalması yaşanıyor

Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Özer Tunçtürk, bu iki orta şiddetteki depremle ilgili denizlihaber.com’un sorularını yanıtladı. Tunçtürk, bu türde orta şiddetteki sarsıntıları beklediklerini belirterek, “Bunlar küçük şiddetteki depremler. Böyle küçük depremlerin bugünlerde oluşmasını bekliyorduk. Denizli yer altındaki gerilimin azalması ve enerji boşalması anlamında bu tür küçük depremlerin olması aslında iyi” dedi.

Takip etmek lazım

Tunçtürk, uzun zamandır sarsıntı yaşanmayan kentte bugün oluşan 3.7 ve 2.7 büyüklüğündeki depremler yerine kendisinin 4.0 – 4.2 büyüklüğünde depremler beklediğini ama bu şiddetteki depremlerin de olabileceğini söylerken, “Bu depremler aynı havzada oluşan depremler. Ben kendi başlarına birer müstakil deprem olduğunu düşünüyorum. Ama yine de takip edilmesi ve tedbirli olunması gerekir. Biz oda olarak verileri takip edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı