REKLAMI GEÇ

Kadınlara 200 bin liralık mikro kredi

Kadınlara 200 bin liralık mikro kredi

Türkiye Grameen Mikrofinans Programı’na destek olan Denizli Belediyesi 200 bin liralık finansman kaynağı sağladı.

/ DENİZLİHABER / 17 Haziran 2013 Pazartesi, 20:14

Denizli Belediyesi tarafından sağlanan 200 bin liralık kaynakla Denizli kadını artık mikro kredi ile teminatsız, kefaletsiz olarak iş sahibi olacak. Türkiye İsrafı Önleme Vakfı tarafından uygulanan Türkiye Grameen Mikrofinans Programı’na destek olan Denizli Belediyesi finansman kaynağı sağladı.

Denizli Belediyesi Mikro Kredi Ofisi açılışı ve mikro kredi dağıtımı Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda düzenlenen törenle yapıldı. Törene Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Nurcan Dalbudak, Bilal Uçar, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Aziz Akgül ile mikro kredi desteği alan mikro girişimciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılış konuşmasını Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Aziz Akgül yaptı. Denizli’nin Türkiye’ye çok güzel bir mesaj verdiğini belirten Akgül, “Mikro kredi faaliyetleri kapsamında Denizli Belediyesi güzel bir yer tesis etti. Ayrıca 200 bin lirayı da bu kredide kullanılması için derneğimize verdi. Biz Türkiye İsrafı Önleme Vakfı olarak hiç kimseden para dilenmiyoruz” dedi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, “Türkiye’de önemli bir potansiyel vardı. Devlet olarak birçok yardım yapıyoruz. Ama bunun içinde bedenen ve ruhen sağlam olan insanlara küçük desteklerle ekonomik olarak yükseltmek için bir proje yapıldı. Denizli müteşebbis insan yapısıyla damgasını vurmuş bir kent. Kadın istihdamının en fazla olduğu yer Denizli. Denizli kadınının ilk ihracatı yapan kadınlar olacağına inanıyorum. Belediyemize projeye destek oldukları için teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından mikro kredi kullanacak kadınlara biner liralık çekleri protokol üyeleri tarafından verildi. Daha Sonra Denizli Belediyesi’nin Çatalçeşme Oda Tiyatrosunda vakfa ofis olarak kullanılması için verilen ofisin açılışı yapıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı