REKLAMI GEÇ

Aşırı yolcu isyanı!

Aşırı yolcu isyanı!

Dün kent merkezinde yaşanan talihsiz kazada, aşırı yolcu taşıdığı ileri sürülen Turex otobüsü, manevra yaparken yaşlı bir adama çarpmış, ağır yaralanmasına neden olmuştu. Haberin altına yapılan yorumlar, otobüslerin fazla yolcu taşıdığı isyanıyla dolu. O yorumları yapanlardan biri de kazanın yaşandığı otobüsteydi.

/ DENİZLİHABER / 25 Aralık 2012 Salı, 14:49

Denizli’de hat minibüslerinin güzergah değişikliği nedeniyle ana arterlerde yalnızca Turex otobüsleri yolcu taşıyor. Bu nedenle yolcu sayılarında belli bir artış yaşanan şehir içi taşıma otobüslerine yönelik bir süredir dillendirilen eleştiriler, dün yaşanan bir trafik kazasının ardından tavan yaptı.

Atatürk Caddesi’nden Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’na dönmek için manevra yapan bir Turex otobüsü. O sırada karşıdan karşıya geçmeye çalışan yaşlı bir adama çarpıp ağır yaralanmasına neden olmuştu. Görgü tanıkları, içi tıka basa yolcu dolu olan otobüste şoförün, yaşlı adamı fark edemediği yönünde iddialarda bulunurken, haberin altına yapılan yorumlar iddiaları doğrular cinsten.

Konu hakkında tepkisini dile getirmek için haberimizin altına yorum yapan Denizlihaber.com okurları otobüslerin aşırı yolcu aldığı, yolcuları balık istif doldurmaları konusundaki şikayetlerin ise karşılıksız kaldığı savında.

O yorumlardan biri ise, o an trafik kazasına karışan otobüsün içindeki yolculardan biri.
Sude isimli okurumuz, yaşlı adama çarpan otobüs içinde olduğunu dile getirirken, “Ön cama yapışmış öğrenciler vardı. Çok yoğundu” diye konuştu. Bu konuyla ilgili daha önce firma yetkililerine şikayette bulunduğunu ama hiçbir yanıt alamadıklarını söyleyen Sude’nin yanı sıra yapılan yorumlar da benzer sıkıntılara işaret ediyor.

Denizliler, aşırı yoğunluk nedeniyle hatlara ek sefer isterken, tıka basa doldurulmuş otobüslerde yolculuk etmekten rahatsız olduklarının altını çiziyor.

İŞTE O YORUMLAR

Ceren – 25 Aralık 2012, 12:08
Turex firmasının en büyük hatası da budur zaten! Nefes alamayacak duruma geliyoruz hala yolcu alacağım diye uğraşıyor şoför. Belirli saatlerde aynı numaradan 2 tane çıkarmaları lazım sefere… Bu böyle yürümez. Merak edenler Albayrak kız meslek çıkışında 11 ya da 13 numaraya binsin bakalım yazıktır günahtır. Büyükşehir olduk ama hala saman balyası yerine konuluyoruz. İnsanız be arkadaş insan. Mecbur değiliz üst üste oturmaya. Hadi öğrenciler düşünülmüyor. Sivilleri düşünün…

irfan – 25 Aralık 2012, 11:24 be amcam 10 dakikada bir gecen araç gecen yolda nerden buldun kocaman otobüsü ..birde yeşil turuncu kırmızı yanıp sönen bir şeyler var hani o çizgili asfaltın üstünde onları çocuklar çizmedi oraya lambalarda süs değil yinede Allah korumuş seni geçmiş olsun..bütün şehirlerde belli saatlerde araçlar böyle dolar. Herhalde başkanlığa hükümete gıcık olmak böyle bir şey…

atilla – 25 Aralık 2012, 09:48
belediye başkanı görsün rezilliği. konserve gibi otobüsler. Kendisini de bekliyoruz otobüslerimize…

Kenan – 24 Aralık 2012, 23:29
Emniyet müdürlüğü tarafından bu Turex’e neden kontrol yapılmıyor?? Dolmuşlar ayakta 2 kişi alınca can güvenliği tehlikeye giriyor diye ceza kesiyorlar, fakat Turex otobüsü hınca hınç dolduruyor kapıları zor kapanıyor ama Turex’e hiçbir şekilde ceza uygulamasını geçtik denetleme yapılmıyor acaba neden ?? illa birilerinin hayatını kaybetmesi mi lazım ???

Kamil kıyak – 24 Aralık 2012, 23:02
Geçmiş olsun her iki tarafa da ,ama polis kamera kayıtlarını incelemiş mi, görgü tanıklarının ifadesini almış mı, fazla yolcudan ceza yazmış mı ??????????????

sude – 24 Aralık 2012, 21:28
ben de o otobüsün içindeydim. Otobüste yaklaşık 100 kişi vardı ve iğne atsan yere düşmeyecek durumdaydı. Genelde öğrenciler vardı ve çoğu kişi ön cama yapışmış bir şekilde ilerliyordu. turexe önceden bu durumu şikâyet ettim ek sefer olması için ve ne yazık ki yapmadılar. Belki bundan sonra akılları basına gelir ve kalabalık olmaması için ek sefer yaparlar.

mustafa ali ugurlu – 24 Aralık 2012, 17:20
otobüs şoförlerinin fazla yolcu oldu zamanlarda manevra hakimiyeti neredeyse sıfıra düşüyor gerçekten zor durumda kalıyorlar yan aynaları filan kullanamıyorlar çok defa şahit oldum doğaçlama yapıyorlar Allah korusun onlara ve yolculara TEDBIR TEDBIR VE TEDBIR

Yorumlar

ismail köker   -  Bağlantı 22 Ocak 2013, 07:35

Allah korumuş ama nereye kadar turex otobüsleri şehir içinde tam bir trafik terörü estiriyorlar.Hani bir zamanlar dolmuşlara tepki gösteriyorduk ya ben artık onlaı mumla arıyorum.Neden bu otobüsler kontrol edilmiyor neden denetlenmiyor fazla yolcu cezası yazılmıyor ben bu otobüsleri sürekli şikayet ediyorum çok tehlikeli araç kullanıyorlar herkes bilinçli olsun hatalarını görünce şikayet edelim lütfen!!!!

alican kaya   -  Bağlantı 19 Ocak 2013, 18:49

evet turex turizm yönetim kurulu şoförlere her duraktan yolcu alma zorunluluğu getirmiş diye birşeyler var şoförlerin ağızlarında alıyorlar tıka basa doluyor gine alıyorlar duraklarda normalde 1 dknı almayacak şekilde durabilen otobüsler tıka basa dolu olan otobüsler 3-5 dk durakta duruyor ve bir soraki durağına normal saatinden 5-30 dk geç kalıyor ama gine yönetim kurulu biliyor mu bilenen çünkü o kadar şoför varki çıkartıyorlarmı çıkartmazlar mı bilemem ama 32 numara 19aralık çarşamba günü saat 15:20 gümüşler sağlık ocağı kalkış durağı bineceğim durağa normalde 15:40 da gelecek ama geldiği saaat 15:55 ve tıka basa dolu şoförle münakaşa halindeyim şoför ise küçük dağları kendisi yaratmış gibi konuşuyor benimle münakaşam ise şu bak kardeşim sen 15 dk bu durağa geç kaldın bu saatte senin üzümdedesi ile akkonak parkı arasında olacaksın dedim ama o orada değil eski barbaros mahallesindeydi neyse adam 15:20de kampüste olacak ken 15:30 da kampüs durağında oldu kampüsteki yetkililere şikayetimi bildirdim arkadaşını 10 dk geç kaldı yetkilinin bana tepkisi 10 dk ise sorun olmaz nasıl sorun olmaz dedim nerde sizin bu disipliniz dedim ve şoförümüzle görüşeceğiz diye beni başından sağmaya çalıştı inşallah halledersiniz dedim yetkiliye ve bana sinirli bir şekilde şoför yarım saat te geç kalsa birşey yapmayacağım diyerek bağırdı ben ise kampüse kadar sıkış tepiş geldiğimle kaldım

denizlisever   -  Bağlantı 18 Ocak 2013, 18:21

yorum yapan bir arkadaş istanbulda beşiktaş ayazağa otobüsünün doluluğundan ve denizli vatandaşlarının denizlideki otobüslerin doluluğunu abartıldığını belirtmiş. ben beşiktaş ayazağa otobüsünü şahsen kullanıyorum. doluluğun ne demek olduğunu çok iyi biliyorum ancak istanbulla denizlinin nüfusu kıyaslanamazken otobüslerdeki doluluk oranı nasıl kıyaslansın? denizli kadar trafik ve ulaşım açısından rahat bir şehrin halkına trafik konusun da bu kadar zorlama yapılmaması gerekli.istanbuldaki nüfus fazlalığından dolayı ulaşımda sorunlar yaşanıyorsa denizliyede mi aynısını hissettirmek gerekir? dolmuşların önce kaldırılıp sonra kısıtlamaya dönüştürülmeside ne yazık ki ayrı bir üzüntüm. Eski düzenin aynı şekilde devam etmesi ve trafiğe olumlu bir katkı yapılacaksa metrobüs adı altınta ulaşıma katılan araçları koyup dolmuşları kısıtlamak yerine yoğun taşımanın gerçekleştiği yerlere sefer düzenleyen otobüslerin artırılması gerekirdi diye düşünüyorum.(misal yenişehir güzergahında yolcu taşıyan 34 numara gibi). muhakkak uzunca düşünülmüş kararlardır ancak halkın düşünceside alınmalı ki sonrasında halkın yararı, denizli ilinin refahı ve geleceği adına olumlu gelişimler olsun. bir denizlili olarak şehrimin geleceği en az kendi geleceğim kadar önemli en iyi şekilde ilerlememizi umuyorum.

Mustafa   -  Bağlantı 15 Ocak 2013, 00:59

Bu olayın tek sorumlusu Denizli Belediyesi’dir. Geçtiğimiz aylarda belediyenin yapmış olduğu uygulama ile şehiriçi minibüs güzergahları değiştirilmiş ve ana hatlarda vatandaş otobüslere binmeye zorlanmıştır.Oysa önceden vatandaş seçimini kendisi yapıyordu ve araçlardaki doluluk oranı bu kadar fazla değildi ve bu tarz olaylar yaşanmıyordu.Avrupa örnek alınarak yapılan bu uygulama vatandaşımıza belediyenin öngürdüğü gibi çok faydalı(!!!) olmuştur.

mehmet gökkasap   -  Bağlantı 12 Ocak 2013, 11:51

sayın vali.belediye başkanı.ve il emniyet müdürü hiçmi tureksler tebdili kıyafetle binip bu vatandaşın halinden anlamassınız.bir kere binip seyahat edin ltf.çıplak gözle göreceksiniz bütün eksiklikleri.otobüslerde yangın çıksa inan camı kıracak bir çekiç dahi yok.kılıfları yerinde ama malesef çekiçin yerinde yeller esmiş.bu şofor aracı terkederken hiçmi görmez eksiklikleri.ileride dahada yazacağım bu konuda.sesimi duyan olmuşsa ne mutlu bana.

Mehmet Can   -  Bağlantı 7 Ocak 2013, 10:57

Minibüslerimizi geri istiyoruz, Balik istifi yolculuk yapmak istemiyoruz. Ben yaptim oldu zihniyetiyle iste buraya kadar…

hayalgibi   -  Bağlantı 29 Aralık 2012, 20:19

denizli halkının özel halk otobüslerinden ne kadar şikayetçi olduğu belli yorum rekoru kırıyor haber eskimesine karşılık ve hala bir çözüm yok hala aynı….

mehmet   -  Bağlantı 26 Aralık 2012, 11:40

hangi haberin altına bu kadar yorum yapılıyor bi araştırın bu şehirde turex tenhalkın p rahtsız ama kimsenin taktığı yok seçimlerde başkan oy istemeye gelcek elbette

irfan   -  Bağlantı 26 Aralık 2012, 10:10

izmirde dostu olana sorsun gaziemir konak 7,30 otobüsü , istanbulda talebesi olanda beşiktaş ayazaga 7,30 otobüsünü ondan sonra desinki toplu taşıma böyle olmaz şöyle olur..nesini savunacagım böyle bir taşımanında biraz erken bin veya azıcık yürü degişik hatlar ve saaatler var..metrobüsü getirdi adam sırf aynı anda daha fazla taşıma için raylı sistem istiyorsunda araştırılmadımı sanıyorsun

Ali Can   -  Bağlantı 26 Aralık 2012, 09:41

hak hukuk adalet nerede Allah aşkına… bir firma zengin olacak diye o kadar insan çile çekmek zorunda mı?

ömer aysan   -  Bağlantı 26 Aralık 2012, 09:34

denizli emniyet müd.ve cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuyorum

halil çavdur   -  Bağlantı 26 Aralık 2012, 08:26

bende gözümle gördüm otobüs dolu kapıyı görmüyor şöför yaşlı nine iniyor yavaş yavaş inerken kapı kapanıyor görenler yardım etmese sıkışacak tıka basa dolu ne zman düzelcek bakalım

sabahattindavran   -  Bağlantı 26 Aralık 2012, 07:50

arabalardaki kaç yolcu taşıyabilir levhalarının kaldırıldığını farkettiniz mi

veli köken   -  Bağlantı 26 Aralık 2012, 00:28

bir şehrin ana caddesi sadece özel bir taşımacılık firmasına tahsis edilmesi amme hizmeti anlamına gelmez sanki cadde bir firmaya tapulanmış gibi bu etik degil kaldıki rekabet kurallarına aykırı bunu şiddet le purotesto ediyorum aynı zamanda belediye şehir içi yol güzergahını trafik akışını begenmiyorum acemi nalbant misali yüz defa yol güzergahı degişmez acemi mügendis organizeden anlamayan yöneticilikle alakası olmayan kişilerin yapmış oldugu beceriksizligin sonucu geldigimiz sonuç bu lütfen bütük şehre yakışır şehrin ana arter oluşturacak bir ana cadde yapın da kısır yapılanmadan kurtulsun şehir gibi şehir olsun hiç olmassa atatürk cd.den çamlıga kadar çift gidiş geliş olsun ara sokaklarda bulmaca oynamıyalım şehrin olagan üstü durumlarda trafigin şehir dışarıya boşalması kolay olsun seksen yıllık daracık at arabası sokaklarıyla bu sorun çözülmez ve 2 metreli çapraşık sokaklara taş döşeyip kaldırım yapılmaz kaldırımların köşe dönüşleri yuvarlak estetik yok yamuk yumuk kaldırım taşları bu işlerin kontrollerini yapan yokmu kayalık caddesi örnekti hani nerde her yeri çökmüş rezalet madeki yorum yapmamı istediniz bu yorumumu her yerde yayınlayın okusunlar saygılar

mustafa   -  Bağlantı 25 Aralık 2012, 22:38

turex gibi firma olacağına olmasın çok daha iyi allah bildiği gibi etsin sahiplerini…
utanmasalar kucak kucağa oturcaklar dicemde onu da yapıyorlar neredeyse…. pislikler milyonlarca kezde şikayet etsen sonuç aynı kocaman bir 00000 .s

ottoman   -  Bağlantı 25 Aralık 2012, 21:17

Turex sahipleri Atilla Ersan , Vahit ve Ümit Kiler Haftaiçi her sabah saat 7:00 de üçlerden kapüse gitmek için 34 numaraya binseler bu vatandaşın halinden anlarlar mı acaba.Gerçekten çok kişinin ahını aldınz..3 tane otobus aynı anda kalkıyor ama hepsi ilk duraklarda tıkabasa doluyor.üstelik hepsinde lise öğrencileri oturuyor(ilk binen ilk oturur kuralı!!)hastaneye giden yaşlılar ayakta.Bari öğrenciler ayrı otobuste gitsin.Eğer AK Partiye oy vermessem sırf bu olaydan dolayı vermem.

Tevfik Karataş   -  Bağlantı 25 Aralık 2012, 21:16

Denizli’de toplu taşımacılık da sıkıntılar yaşandığı bilinen bir gerçek.Özellikle Denizli Belediyesi Denetimli Özel halk Otobüslerinden en büyük şikayet konusu “taşıma sınırı üstünde yolcu alması”dır.Balık istifi gibi insan taşımacılığı “trafik güvenliği” açısından son derece tehlikelidir ve yasal olarak da suçtur.Trafik Kazalarını Önleme Derneği olarak bu konuda Denizli Valiliği,Denizli Belediyesi,İl Trafik Komisyonunda değişik zamanlarda sorun ilgili ve yetkililere sözlü ve yazılı olarak aktarılmıştır.Bilgilerinize sunulur.25/12/2012

hayalgibi   -  Bağlantı 25 Aralık 2012, 20:46

neden şehir içi ulaşımda hala ilkel yöntemlerle seyahat ediyoruz.3 büyük şehir bir yana denizli’nin, eskişehir’den gaziantepten samsun’dan ne eksiği var bu şehirlerde raylı sistem var!denizli’de hala niye yok.

hayalgibi   -  Bağlantı 25 Aralık 2012, 20:36

ah birde 34 numaralı otobüsü görseniz akşam saatlerinde bırakın ön kapıdan binmeyi arka kapılardan bile binmek mümkün olmuyor.nasıl bir belediyecilik anlayışı gerçekten çok merak ediyorum

ali   -  Bağlantı 25 Aralık 2012, 19:20

Evet katılıyorum çünkü bende heryere müracat etmeme ramen ,BAŞTA TUREX SORUMLULARI,AYSUN hanım,BELEDİYE başkan yardımcısı ve RECEP BEY OLMAK ÜZERE HEPSİ Çözümyerine kösdek oluyorlar.VATANTAŞIN…………..AĞLIYOR.

ömer   -  Bağlantı 25 Aralık 2012, 19:07

şöförlerin hiç bir kabahatı yok tur.onlara: her ne olursa olsun almak zorundasınız.böyle bi şart koşulmakta insanlar umurlarında değil yeter ki para gelsin de gerisi tın.böyle bi zihniyet içindeler.büyükşehir omuşuz sözde hiç mi gezmemişler bunlar büyükşehirleri anlıyamıyorum.amcamıza acil şiflar dilerim.

İrfan TOPTAŞ   -  Bağlantı 25 Aralık 2012, 19:06

Kazaya karışanlara geçmiş olsun..Can kaybı olmaması tesellimiz olsun. Sanırım aynı uygulama halen devam ediyor. Trafik ekipleri sivil radar aracıyla minübüs güzergahlarında belli saatlerde uygulama yaparken ayakta bir kişi dahi olsa ceza yazılan arkadaş çoktur.Çoğu zamanda minübüsün arkasına takılıp sokak aralarında takip ettikleri çok olmuştur. Şimdi bu durumda “minübüscülere uygulanan cazai işlemlerin aynısını, gücünüz yetiyorsa TUREX’e de uygulayın” demek hakkımız değil mi ?

serkan   -  Bağlantı 25 Aralık 2012, 17:27

tureks otobslerine o kadar aşırı yolcu alınıyorki artık herkese sıradanmış gibi geliyoırdu.ne zamanki böyle bir elim kaza oldu..herkesin gözü tureks firmasına çevrildi..merak ediyorumda bu turekste empati yapabilen bir yönetici yok mu?ayrıca tureks şöförleri kişiye nasıl davranılcağını bırak konuşmasını bilmiyorlar.Ne demişti cem yılmaz “EĞİTİM ŞART..”

Güngör   -  Bağlantı 25 Aralık 2012, 15:46

İnsanlar hak ettikleri gibi yönetilirler..

Küheylan beyi   -  Bağlantı 25 Aralık 2012, 15:33

şöförlere diyecek bişi bulamıyorum yavaş yvaş gidiyorlar aniden ışıklara yakanlmayam diye basıyorlar ne varsa bişey desen adamlar artist korna bassan üzerine sürüyorlar yaya yı ve diğer arçları hiçe sayıyorlar tüm yollar onların mış gibi gerçi haksızda sayılmazlar tüm yollar onlarınn

Mehmet   -  Bağlantı 25 Aralık 2012, 15:30

Balık istifi taşıma sistemi turex yazıklar olsun bizleri böyle taşımaya mecbur edenlere. kadınlar kızlar erkeklerin arasında yaşlılar sıkış tepiş gürültü patırdı hiç bi şehirde böyle bi rezalat görmedim ben metrobüs dedikleri de aynı otobüsün uzun olduğuna bakmayın kaç koltuk var bi sorgulayın otobüslerin hepsi ayakta yolcu taşınması için tasarlanmış yazık……

Ramazan   -  Bağlantı 25 Aralık 2012, 15:03

Ohoo bunlar iyi günlerimiz daha daha neler neler gelcek bu sessiz sedasız denizlilerin basına.Gecen elimde yüklü birseyler vardı Halk otobüsüne biniyimdedim yakın diye Bayramyerinden bi baktım ne binmesi binen inemiyorki otobüsten ben bineyim geri dondüm taaa yürüdüm yürüdüm itfaiyenin oraya gittim ellerim dolu canım cıkıyor kan ter icinde Baktım münübüs geliyor el kadırdım bindim yaa bole bişi varmı koca münübüste bir ben bir sofor var inclipınar a geldim indim yemin ederim iki kişiyle geldik Hem halka hem münübüscülere oyle bir eziyet yapıyorki Belediye Sayın Zolan sormayın gitsin

musti   -  Bağlantı 25 Aralık 2012, 14:59

turex otobüslerinin şöförleri çok dikkatsiz ve çok süretli gidiyolar bunlar böle önüne gecilmedi sürece herkesin basına gelir ilk önce otobüs şöförleri hız sınırlarına uyması lazım

rabia   -  Bağlantı 25 Aralık 2012, 14:58

yapılan yorumların hepsi doğru valla hafta sonu 8 numara o kadar dolu oluyoki kapıları kapanmıyo milletin kolu bacagı kapılara kısıyogören duyan yok bu olayları o yaşlı adama çarpmamış olsaydı bu gün yüzüne çıkartılmıcaktı maalesef. otobüsler küçük yolcu sayısı fazla nefes alınmıyo içeride ama hala şöför orta kısım biraz arkaya ilerlesin diyo nereye kadar böyle devam edeblir ki ?

cano   -  Bağlantı 25 Aralık 2012, 14:57

Turex firması zarar ediyormuş , o yüzden ek sefer falan koyamazmış. canlarım benim , zarar etmesinler tabi ki.

mustafa gündoğdu   -  Bağlantı 25 Aralık 2012, 14:55

bu turex şoförleri patronlarını çok seviyolrlar ve bu nedendendir ki otobuslerın dolduguna bır turlu ınanmıyorlar.bende denızlıde oturuyom fakat su an baska bır ilde sehır ıcı yıne turex kullanıyorumm.ve denızlıden hıc bır farkı yokk…yaslı amcaya da geçmiş olsun dıleklerımı sunuyorumm

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı