REKLAMI GEÇ

Denizli’nin park sorununa yeni otopark alanları

Denizli’nin park sorununa yeni otopark alanları

Denizli Belediyesi İmar Komisyonu park sorununu engellemek adına kentin farklı bölgelerinde 10 ayrı katlı otopark alanı belirledi. Komisyon meclis görüşmelerinde alanın birini ihtiyaca cevap veremeyeceği gerekçesiyle geri çekerken diğer 9 alanla ilgili oylamaya gidildi. Muhalefet oyları genelde çekimserdi.

/ DENİZLİHABER / 14 Ocak 2012 Cumartesi, 18:23

Denizli’nin kent merkezindeki otopark sorunu, kentin başlıca gündem maddelerinden birini oluşturuyor. Belediye Meclisi son iki oturumunda söz konusu sorun üzerine çalıştı. Denizli Belediyesi İmar Komisyonu, kentin otopark sorununu çözmek için kentin 10 ayrı bölgesinde otopark alanları belirledi.

Meclisin otopark mesaisi
Meclis gündemine Perşembe günü getirilen yeni otopark alanlarından Çaybaşı’ndaki alan İmar Komisyonu tarafından arsa yapısının katlı otopark için sıkıntıya yol açabileceği düşüncesiyle geri çekildi. Meclis, Perşembe ve Cuma günleri bu önemli konu üzerine çalıştı.

Akademisyenler önermiş
İmar Komisyonu, ulaşım planlamasını yapan akademik kadroların katlı otopark önerisi üzerine bir çalışma yaparak kentin farklı bölgelerinde katlı otopark yapımı için çalışma yaptıklarını, belirlenen arsaların kısa sürede istimlak edilerek otopark haline getirilmesine ilişkin çalışmayı meclisin onayına sundu.

Tartışmalar yaşandı
Belirlenen alanlarla ilgili muhalefet ile Ak Parti arasında sert tartışmaların yaşandığı görüşmelerde, özellikle tartışmalar alanların nasıl belirlendiği ve doğru planlamanın yapılıp yapılmadığı üzerine yoğunlaştı.

Muhalefet kamu alanlarını önerdi
CHP Grup Başkan Vekili Teoman Sancar ve İP Üyesi Gökhan Dikmen, alanların belirlenmesinde aceleci davranılmış olduğu kuşkularını dile getirirdi. Sancar, kentin yeni katlı otopark alanları için zaten yorgun yeniden inşa edilmesi gerektiği savında bulunduğu ilköğretim okulu binalarının yaz aylarında yıkılarak zeminin altına üçer katlı otoparklar ve üstüne yeni okul binalarının yapılabileceği önerisini getirdi. İP Üyesi Dikmen ise,  Delikliçınar’daki otopark sorununun çözümü için mevcut belediye binasının yıkılıp üst tarafa taşınacağı projeyi hatırlatıp, bu alanın altının katlı otopark yapılabileceği önerisinde bulundu. Ancak öneriler oylamada Ak Partili üyelerce kabul görmedi.

Muhalefetten çekimser tavır
Oylamalar sonunda 9 yeni otopark alanı Ak Partili üyelerin çoğunluk oylarıyla onaylandı. Her alanın tek tek oylandığı görüşmelerde CHP grubu ile İP üyesi Gökhan Dikmen tüm alanlar için çekimser oy verirken, MHP’li üyeler bazı alanlar için olur, ancak genel itibariyle çekimser oy kullandı. Muhalefet parti sözcüleri, kentin acil sıkıntısının giderilmesi adına ret oyu vermek erine çekimser tavır sergilediklerini aktardı.

İşte kent merkezindeki yeni otopark alanları
15 Mayıs Mahallesi Telekom Binas arkası iki ayrı alan,
Gürcan Mahhallesi otopark bölgesi,
Saraylar Mahallesi Sümer Kavşağı üzeri,
Atalar Mahallesi Lise Kavşağı altı,
Sırakapılar Mahallesi Defterdarlık binasının üstü,
Sırakapılar Mahallesi Ubeydullah Camii bitişiği,
Değirmenönü Mahallesi Musa Caddesi girişi sağ köşesi,
Hacı Kaplanlar Mahallesi Hürriyet İlkolu yanı….

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı