REKLAMI GEÇ

DOSB İtfaiye yenilendi

DOSB İtfaiye yenilendi

DOSB İtfaiye her geçen gün kendini yenilemeye devam ediyor. Kısa bir süre önce başlatılan tadilat çalışmaları sonucu merkez hem fiziksel olarak hem de yapısal olarak daha iyi hizmet verir hale getirildi.

/ DENİZLİHABER / 6 Mart 2012 Salı, 19:11

Yapılan çalışmalarla yer döşemeleri, koltuklar, çalışma masaları, bilgisayarlar gibi teknik ekipmanlar yenilenerek daha geniş bir çalışma alanı imkânı sağlandı. İtfaiye erlerinin nöbette olduğunda kullandıkları dinlenme salonu, bekleme salonu ayrıca spor salonu, depo tamamen yenilendi. Böylece daha sağlıklı ortamlara kavuşuldu.

36 kişilik ekiple 24 saat görev yapan DOSB İtfaiye çağrı merkezi, kısa sürede olay yerine ulaşmayı sağlıyor. Yangın, trafik kazası gibi afetlerde ihbarın gelişinden itibaren ilgili personeli yönlendiren çağrı merkezi personelleri, itfaiye kadrosu içinde kilit rol oynuyor.

DOSB İtfaiye 200 fabrikaya hem yangın eğitimi hem de yangınlarda hizmet veriyor. Yılda ortalama 100 yangın 50 trafik kazasına giderek çok sayıda hayat kurtarıyor.

Yangın söndürme araçları en son teknoloji ile donatıldı. Arazözlerde 12 ton su ve 1 ton köpük hazır bulunduruluyor. Yangın söndürme aracının giremeyeceği yerlerde ise Almanya’dan ithal edilmiş 2 adet 250 kg.lık toz ihtiva eden mobil yangın söndürme araçları bulunuyor.

Ayrıca trafik kazalarında sıkışan yaralıya daha kısa sürede müdahale edebilmek için 2 adet ayırıcı RAM alındı. İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı olarak “Deprem Kriz Merkezi” kurularak acil eylem planı çıkartıldı. Doğalgaz yangınları konusunda personel eğitimlerine hız verildi. İtfaiye Müdürlüğü’nde görev yapan tüm personel kurtarma, ilk yardım ve yangın söndürme branşlarında İzmir İtfaiye Daire Başkanlığı’nda eğitim alarak sertifika sahibi oldu.

DOSB İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde 3 yangın söndürme aracı, 1 kaza kurtarma aracı, 1 kanal temizleme aracı, 1 hasta nakil aracı, ateşe dayanıklı NOMEX elbiseler ve ateşe dayanıklı AMYANT elbiseler ile tam teçhizatlı olarak 24 saat görevlerinin başında olduklarını belirten İtfaiye Müdürü Hakan DEMİR, “Personel eğitimlerine periyodik olarak devam ediyoruz, aynı zamanda firmalarda tatbikatlar düzenleyerek firma çalışanlarına yangın konusunda eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yapmaktayız ” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı