REKLAMI GEÇ

Evlilik Okulu ilk mezunlarını verdi

Evlilik Okulu ilk mezunlarını verdi

Denizli Belediyesi’nin ‘Ailemi Seviyorum’ Projesi kapsamında hayata geçirdiği Sağlıklı Evlilik Okulu ilk mezunlarını verdi. Sağlıklı Evlilik Okulu’nda 16 saat eğitim gören 48 çift sertifikalarını Denizli Belediye Başkan Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan’dan aldı.

/ DENİZLİHABER / 15 Şubat 2012 Çarşamba, 14:37

Denizli Belediyesinin daha iyi evlilikler sürdürülebilmesi için başlattığı Sağlıklı Evlilik Okulu ilk mezunlarını verdi. Boşanma oranının diğer illere göre daha yüksek olduğu Denizli’de aile birliğinin korunması ve mutlu evlilikler oluşturulması için harekete geçen Denizli Belediyesi, Türkiye’ye örnek olacak Sağlıklı Evlilik Okulu’nda eğitim gören 48 çifti 14 Şubat Sevgililer Günü’nde mezun etti. İncilipınar Nikah Salonu’nda düzenlenen törende eğitimi başarıyla tamamlayan 48 çift, sertifikalarını Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan’dan aldı.

Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan’ın salonda bulunan tüm davetlilere Sevgililer Günü dolayısıyla karanfil vererek başlayan törende konuşan Psikolog Gülay Korkut 16 saatlik eğitim süresince katılımcılara önemli bilgiler aktardıklarını bu bilgileri iyi kullananların mutlu ve uzun bir evlilik sürdüreceğine inandığını söyledi.

Denizli’de aile birliğinin korunması ve mutlu evliliklerin oluşturulması için başlatılan çalışmalar kapsamında Sağlıklı Evlilik Okulu’nu hayat geçirdiklerini belirten Belediye Başkanı Osman Zolan, ilk mezunlara uzun, sağlık ve mutlu bir evlilik ve hayat diledi. Ailenin toplumun en küçük yapı taşı, en küçük hücresi olduğunu bu yapının rahatsız olması durumda toplumun da sağlıklı bir toplum olamayacağına dikkat çeken Zolan, “ Bizler daha sağlıklı toplum için sağlıklı aile yapıları oluşturulması gerektiği inancındayız. Bu sebeple böylesine bir oluşuma imza attık. Bu eğitim ile birlikte evlilik nedir? Nasıl olur? Eşler birbirine nasıl davranmalıdır? Beklentiler nasıl olmalıdır? Sorularına uzman arkadaşların verecekleri bilgiler ile cevap aramaya çalıştık. Bilgi varsa doğru karar vermekte vardır. Eğitimin hiçbir zaman zararı olmaz dedik ve bu okulu açtık. Umarım bu eğitimler sizlerin evliliklerine katkı koyacaktır. Siz bizlerin ilk mezunlarısınız. Bundan sonrada bu eğitimler devam edecek. Toplumumuzun geleceği, çocuklarımızın geleceği insanlarımızın mutluluğu için birbirimizi tanıyabilmeniz için bu eğitimleri bizler önemsiyoruz. Biz burada ana kuralları anlattık. Bundan sonrası sizlerin birbiri ile yakalayacağı uyuma bağlı. Umarım güzel ve uzun bir evlilik yaşarsınız. Katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Zolan il sertifikayı Sağlıklı Evlilik Okulu eğitimini tamamlayan be 14 Şubat Sevgililer Günü’nde evlenen Atike Doğan ve Cemal Mece’ye verdi ve çifte bir ömür boyu mutluluklar diledi. Eğitime katılan 48 çifte tek tek sertifikalarını ve hediyelerini veren Zolan, daha sonra kokteylde ise davetliler ile yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti.

Sağlıklı Evlilik Okulu Nedir?
Bekar, nişanlı, evli toplumun tüm kesimi hedef alan proje kapsamında eğitime katılan çiftlere Evliliğin psikolojisi, Evlilikte sosyolojik süreçler, Üreme sağlığı ve temel cinsellik, Kültürümüzde evlilik, İletişim, Evlilik ve Hukuki haklar konularında önemli bilgiler aktarılıyor. Uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlerin ilki 24 Ocak tarihinde başlarken 14 Şubat Sevgililer Günü’nde ilk mezunlarını verdi. Haftada 2 gün 2 saat mesai saatlerinden sonra olmak üzere 4 hafta gerçekleştirilen eğitimler Denizli Belediyesi Kent Konseyi Eğitim Salonu’nda yapılıyor. Denizli Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olacak “Ailemi Seviyorum Projesi” kapsamında hayata geçirdiği Sağlıklı Evlilik Okulu yeni evlenecek çiftlere manevi kazanımlarının yanı sıra maddi katkıyı da beraberinde getiriyor.  Sağlıklı Evlilik Okulu mezunları belediye meclisince alınan karar ile artık Denizli’deki nikah salonları için yüzde 50 daha az ücret ödeyecek. Bir sonraki kurs ise 16 Şubat’ta başlayacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı