REKLAMI GEÇ

Gezi Parkı Direnişine grev desteği

Gezi Parkı Direnişine grev desteği

KESK, DİSK, TMMOB, TTB ve TDB Gezi Parkı direnişine destek vermek amacıyla grev kararı aldı. KESK’e Bağlı Büro Emekçileri Sendikası Denizli Şube Başkanı Yusuf Yurdakul, sendika üye ve kamu emekçilerini 18.30’da Çınar Meydanı’ndaki eyleme davet etti.

/ DENİZLİHABER / 17 Haziran 2013 Pazartesi, 14:04

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu(DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği(TTB) ile Türk Dişhekimleri Birliği(TDB), Gezi Parkı eylemlerinde yaşananlara karşı Türkiye genelinde iş bıraktı.

KESK’e Bağlı Büro Emekçileri Sendikası(BES) Denizli Şube Başkanı Yusuf Yurdakul, Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı önünde yaptığı basın açıklamasında, Gezi Parkı’nda baskı ve şiddete karşı direnenlerle birlikte hareket etmek ve desteklemek amacıyla grev kararı aldıklarını açıkladı.

Tüm emekçileri saat 18.30’da Çınar Meydanı’ndaki eyleme davet eden Yurdakul, “Gezi Parkı’nın ranta kurban edilmesine karşı gelişen yurttaş duyarlılığını polis terörü ile bastırmaya kalkışan AKP iktidarı, Türkiye halkının vicdanının, hak ve adalet arayışının güçlü duvarına çarptı” dedi.

Yurdakul, taleplerini de şöyle sıraladı: “Bizler Türkiye halkının, hak, adalet, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin en köklü emek ve meslek örgütü olarak, AKP iktidarının despotik bir rejim oluşturma yönündeki bu saldırganlığının durdurulmasının, bugünün en yakıcı demokratik görevi olduğu kanısındayız. Bu nedenle AKP hükümetinin polisi tarafından uygulanan şiddete derhal son verilmesini ve başta taksim olmak üzere şehirlerin meydanlarında uygulanan polis ablukasının kaldırılmasını talep ediyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı