REKLAMI GEÇ

Görme engelliler bisiklet takımı

Görme engelliler bisiklet takımı

Denizli Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Tandem Bisiklet Takımı kurdu. Takımda yer alan görme engelliler çalışmalarını duyurmak için Gazi Bulvarı’nda bisikletle tur attı.

/ DENİZLİHABER / 3 Temmuz 2013 Çarşamba, 09:44

Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, (DHA)

Kent Konseyi Engelliler Meclisi, görme engelli üyelerinin bisiklet kullanabilmeleri için Görme Engelliler Tandem Bisiklet Takımı kurdu. İki aydır eğitim çalışmaları yapan takımın üyeleri, iki kişilik bisikletleriyle Gazi Bulvarı’nda bisiklete binip, tur attı. Bisiklete binen görme engellilere, bulvardan geçen vatandaşlar alkışlarıyla destek verdi.

Engelliler takımının kurulmasına destek veren Denizli Belediye Başkanı AK Parti’li Osman Zolan, görme engelli bisikletçilerle bir araya gelip cesaretlerinden dolayı kutladı. Zolan, “Bu kentte spor yapmak isteyen herkese destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

GÖREN PİLOT ÖNDE
Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Öztürk Özkan ise bisiklete iki kişinin bindiğini, her ikisinin de ayrı ayrı pedal çevirdiğini, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu’nun etkinlik programındaki önde gören pilotun, arkada görmeyen tandemin bulunduğu paralimpik bir spor dalı olduğunu ifade etti.

Özkan, Engelliler Meclisi olarak Türkiye’de ilk Tandem Bisiklet takımlarından birinin kurulmasına ön ayak olduklarını belirtip, “Denizli Görme Engelliler Spor Kulübü’nden lisanslarımızı aldık. 6 tandem takımımız var. Toplumsal hayatın her alanında olmak istiyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı