REKLAMI GEÇ

Her köye bir tanker

Her köye bir tanker

Denizli İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından tüm Türkiye’ye örnek gösterilen ‘Her köye yangın söndürme tankeri’ projesinde sona geldi.

/ DENİZLİHABER / 23 Temmuz 2013 Salı, 18:23

Denizli İl Özel İdaresi’nin 4 yıldır devam edilen projesi kapsamında başta orman köyleri olmak üzere Denizli’nin 360 köye bir tanker projesinde sona gelindi. 3 milyon 600 bin liralık projenin son ayağında 71 köye daha tanker verilecek.

Ağustos ayı içinde düzenlenecek tanker dağıtım töreni ile Denizli’nin 360 köyü tankerine kavuşacağını ve projenin sona ereceğini açıklayan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, dört yılda çıkan bin 133 yangının köylüler tarafından tankerler kullanılarak büyümeden söndürüldüğünü söyledi.

Adem Oklu “Başta orman riski büyük olan orman köylerimiz olmak üzere dağıtımını yaptığımız yangın söndürme tankerleri 2,5 ton su kapasiteli. Traktöre bağlanarak çalıştırılan bu tankerler uzak mesafelere su sıkma özelliğine de sahip. Köy muhtarlarımıza teslim ettiğimiz bu tankerler olası bir orman yangınında, ev, ot veya anız yangınında bir traktöre bağlanarak olay yerine götürülüyor. Küçük yangınlara tankerler yardımı ile anında müdahale edildiği için büyümeden söndürülüyor. Tankerler köy temizliğinde de kullanılabiliyor. Ya da ekipler gelene kadar yangının büyümesi kontrol altında tutulabiliyor. Projeye başladığımız günden bu güne il genelinde başlayan bin 133 yangın tankerler kullanılarak büyümeden söndürüldü” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı