REKLAMI GEÇ

İki günde 1070 ihbar

İki günde 1070 ihbar

Denizli Belediyesi, oluşturduğu kriz masasıyla karın yaşamı olumsuz etkilemesinin önüne geçti. Karın etkili olduğu iki gün boyunca gelen 1070 kar ihbarının tamamı değerlendirilerek anında müdahale edildi.

/ DENİZLİHABER / 13 Ocak 2012 Cuma, 14:27

Denizli, son yılların en şiddetli kar yağışına sahne oldu. 2 gün yağan karın hayatı olumsuz etkilememesi için belediye olağan dışı mücadele verdi. Belediye, meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda şiddetli kar yağışı uyarısının ardından yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için önceden önlemini aldı.

Denizli Belediyesi Başkan Vekili Sezai Günalp başkanlığında oluşturulan kriz masası, 2 gün gece gündüz yoğun şekilde çalıştı. Başkan vekili Sezai Günalp, Başkan yardımcıları Mahmud Güngör, Şamil Çınar, Mustafa Gökoğlan, oluşturulan karla mücadele ekiplerinin başında ekipleri yönlendirdi.

Bu arada belediyenin 2652137, 153 ve 110 numaralı telefonları, vatandaşların ihbarlarına açık tutuldu. Kar yağışının başladığı 10 Ocak’ta 620 ihbar yapıldı. İhbarın ağaç devrilmesi, çökme, kapanan yollar şeklinde olduğu bildirildi. 11 Ocak’ta ise 450 ihbar belediyeye ulaştı. Yağışın şiddetini azaltması ve karın erimesiyle birlikte su baskınları ihbarları da merkeze ulaşmaya başladı.

Belediye, Fen İşleri, Su ve Kanalizasyon, Park Bahçeler, Çevre Koruma, İtfaiye, Ulaşım başta olmak üzere tüm birimleriyle seferber oldu. Kriz masasından gelen bilgiler doğrultusunda 79 mahalle düzenli olarak ekiplerce kontrol edildi.

Tüm yolların, kaldırımların, caddelerin 24 saat açık tutulmasına çalışıldı. Söz konusu süreçte 132 iş makinesi ve araç ile 560 personel 2 gün arazide görev aldı. Gece geç saatlerde meydana gelebilecek don olaylarının önüne geçmek için ise düzenli tuzlama yapıldı. Şehirlerarası yolların açık tutulması için de yoğun çaba harcandı. Kar yağışı sonrasında ise eriyen suların hasara yol açmaması için motopomplu ekipler ve temizlik ekipleri görevlerini sürdürüyor.

Denizli Belediyesi Başkan Vekili Sezai Günalp da, karla mücadele çalışmalarını değerlendirdi. Başkan Vekili Günalp, kentin uzun yıllardır görülmemiş şiddette kar yağışına sahne olduğunu belirterek, ‘Belediye olarak kar yağışında kriz masası oluşturduk. Her bir ekibin başına başkan yardımcısı ve daire müdürü arkadaşlarımızı yerleştirdik. Tek amacımız ve gayemiz vatandaşlarımızın kar yağışında olumsuz etkilenmemesi, karın tadını çıkarmalarıydı. Bu nedenle 2 gün boyunca neredeyse tüm personelimizle 79 mahallemizde karla mücadele ettik. Şehirlerarası yollarımızı açık tuttuk. 2 gündür gece gündüz çalışan kar mücadele ekibimize teşekkür ediyorum. Onlar, vatandaşlarımızın gerçek hizmetkarı olduklarını gösterdi. Bu arada kriz masamız, eriyen karların zarar vermemesi için çalışmasını sürdürüyor’ dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı