REKLAMI GEÇ

İsa Şef’in dikkati 15 itfaiyecinin hayatını kurtardı

İsa Şef’in dikkati 15 itfaiyecinin hayatını kurtardı

Denizli’de dün öğle saatlerinde yaşanan ve Denizli Belediye Sanat Merkezi’ni kül eden büyük yangında, 15 itfaiye personelinin yangın önleme ve müdahale şefinin dikkati sayesinde son anda ölmekten kurtuldukları ortaya çıktı.

/ DENİZLİHABER / 17 Ocak 2012 Salı, 13:05

Denizli Belediye Sanat Merkezi’nde saatler içinde küle çeviren yangına müdahale eden onlarca itfaiye personelinin ölmekten son anda kurtuldukları ortaya çıktı.

Gece yarısı başladığı tahmin edilen ama bakır izolasyon malzemesinin dumanı saatlerce çatıya hapsetmesi nedeniyle çok geç fark edilen Denizli Belediye Sanat Merkezi’ne müdahale eden itfaiye ekipleri, ölümle burun buruna geldi.

Çatıdaki bakır levhalar nedeniyle yangına müdahale edilemeyince 15 kişilik bir ekip, yangın tahliye kapısından içeri girdi.

İtfaiye ekipleri ikişer üçer kişilik ekipler halinde farklı katlarda bulunan sinema salonlarına  yönlendi. Alt katlara inen itfaiye ekipleri salonlara ulaştığında henüz yangın en üst kattaki salonların tavanlarında yoğundu. Aşağıdaki ekipler, yangının o salonlara sıçramaması için soğutma çalışmasına başladı.

Ekiplerin başında yangın sırasında binaya Denizli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Yangın Önleme ve Müdahale Şefi İsa Bay da girdi. Bay, çatıdan yapılan müdahaleler sırasında, asma tavanları oluşturan alçıpenlerin su alıp şişmeye başladığını fark etti.

En üst kattaki büyük salonun asma tavanında aşağıya doğru büyük eğimler oluştuğunu gören İsa Şef, vakit geçirmeden arkadaşlarını uyardı. Alt katlardaki diğer salonlarda soğutma çalışmasına katılan itfaiye ekipleri, gerisin geriye en üst kattaki yangın tahliye kapısına geldi.

Bina İsa Şefin dikkati sayesinde bir iki dakika içinde boşaltıldı. İsa Bay, Denizli Belediyesi İtfaiye Müdürü Tuncer’e tavanın çökebileceğini söylemişti. Tuncer, çatıdaki dev alevlerle boğuşan personelini de hemen çekti.

Bundan kısa bir süre sonra ise çatı büyük bir gürültüyle çöktü. Yangın sonrasında binaya giren yetkililer, itfaiye personelin nasıl bir faciadan son anda kurtulduğunu, karşılaştıkları ürkütücü manzara sonrası anladı.

BSM Binasındaki sinemaların olduğu üç kat tam anlamıyla çökmüş, sadece metal iskelet kalmıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı