REKLAMI GEÇ

Kerkük kurbanları için cenaze namazı

Kerkük kurbanları için cenaze namazı

25 Haziran’da Irak’ın Selahaddin iline bağlı Tuzhurmatu kasabasında gerçekleşen canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden Türkmenler için bugün Denizli’de Cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.

/ DENİZLİHABER / 28 Haziran 2013 Cuma, 15:32

Ferah IŞIK, Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
Canlı bomba saldırısında Selahaddin Vali Yardımcısı Ahmet Koca ve Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu’nun da aralarında bulunduğu 13 kişi ölmüş, 70’in üzerinde kişi de yaralanmıştı. Denizli’de bugün Cuma namazının ardından Yeni Cami’de vefat eden Türkmenler için gıyabı cenaze namazı kılındı. Cenaze namazını Yeni Cami Müezzini Sadullah Cengiz kıldırdı.

Cenaze namazının ardından MHP İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri’nin de katılımıyla Ülkü Ocakları Denizli Şube Başkanı Hüseyin Ülgen, cami önünde basın açıklaması yaptı. Ülgen, “Soydaşlarımıza yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Türkmeneli’nde yapılan saldırıların şiddeti gittikçe artıyor. Bölgedeki Türk varlığı yok edilmek isteniyor. Türkmeneli, baskılardan kurtulup bir gün bağımsız olacaktır. Turan ülküsüne gönül vermiş Türk milliyetçileri olarak dünya üzerindeki Türklere yapılan zulümler durana, bütün Türkler bağımsızlıklarını kazanana kadar kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Basın açıklamasının ardından grup, “Kerkük Türk’tür Türk kalacak” sloganları atarak camiden uzaklaştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı