REKLAMI GEÇ

Bakan’dan piknik alarmı

Bakan’dan piknik alarmı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, valiliklere gönderdiği yazıda, bu yazın daha sıcak geçeceğini o nedenle vatandaşların hoş vakit geçirebilmeleri için mesireliklerde gerekli tedbirlerin alınması ve hizmet kalitesinin artırılması talimatını verdi.

/ DENİZLİHABER / 6 Mayıs 2013 Pazartesi, 16:14

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ile Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü’ne mesire alanlarında vatandaşların daha kaliteli hizmet almaları için gerekli bütün tedbirlerin alınması talimatını verdi.

BU YAZ DAHA SICAK GEÇECEK
Bu yaz sıcaklık ortalamalarının mevsim normallerinin 0,5 ile 1 derece üzerinde seyredeceğinin tahmin edildiğini belirten, Prof. Dr. Veysel Eroğlu, şehrin gürültüsünden ve stresinden uzaklaşıp huzurlu bir ortamda tabiatla iç içe vakit geçirmek ve aileleriyle bir arada piknik yapmak isteyen vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunulması için gereken her şeyin yerine getirilmesini istedi.

MESİRELİKLER 24 SAAT KONTROL EDİLECEK
Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından tesis edilen milli park, tabiat parkı ve mesirelik alanlarda içmesuyu, temizlik ve tuvalet gibi ihtiyaçların en iyi şekilde karşılanması hususunda azami hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Yine bakanlık tarafında tesis edilen ancak özel sektör tarafından işletilen alanlarda da gerekli düzenlemelerin yapılmasını isteyen Prof. Dr. Eroğlu “Özel işletmeleri oluşturacağınız ekiplerce 24 saat kontrol edin, vatandaşların mağdur edilmemesi için gereken ne varsa yerine getirin” dedi

DİLEK VE ŞİKAYETLERİNİ HIZLI BİR ŞEKİLDE İLETEBİLECEK
Gerek kurum personelinin gerekse özel işletmelerdeki personelin kılık kıyafetinden ziyaretçilere karşı davranışlarına kadar her şeyin muazzam bir şekilde olması gerektiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Söz konusu alanlarda yaşanacak herhangi bir problemde vatandaşların dilek ve şikayetlerini hızlı bir şekilde iletebilecekleri iletişim bilgilerinin yer aldığı tabelaların görülebilecek yerlere konulmasını ve sadece bölge müdürü tarafından açılabilecek kilitli şikayet kutularının yerleştirilmesini istedi.

ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ UNUTULMAYACAK
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 2013 yılı ve bundan sonraki yıllarda tesis edilecek mesire alanlarında ve yeni yapılacak düzenlemelerde engelli vatandaşlarımızın unutulmaması gerektiğini kaydederek, engelli vatandaşlarımıza da hareket imkanı sağlayacak, onları tabiat ile bütünleştirecek tabii terapi ortamı sağlayacak şekilde çalışmalar yapılmasını söyledi.

MESİRELİKLER ORMAN YANGINI RİSKİNİ AZALTIYOR
Mesirelik alanların başka bir faydasının ise orman yangınlarını azaltmak olduğunu belirten Prof. Dr. Eroğlu, “İnsanların piknik maksadıyla bu alanlarda bir araya gelmesi, lüzumlu emniyet tedbirlerinin alınması ve piknik için tasarlanması sebebiyle yangın riski de en aza indiriliyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı