REKLAMI GEÇ

Piri Reis Forum Çamlık’ta!

Piri Reis Forum Çamlık’ta!

UNESCO tarafından Piri Reis Haritası’nın 500’üncü yılı ilan edilen 2013’ün en heyecan verici etkinlik ve sergisi 16 Şubat -17 Mart tarihleri arasında Türkiye’de ilk defa Denizli Forum Çamlık’ta meraklısıyla buluşuyor.

/ DENİZLİHABER / 15 Şubat 2013 Cuma, 17:05

Forum Çamlık, UNESCO ile işbirliği içerisinde gerçekleştirdiği “Piri Reis Haritası’nın 500’üncü Yılı” etkinliklerine ev sahipliği yaparak 16 Şubat’ta ziyaretçisi ile buluşturacak.

1 ay boyunca sürecek etkinliklerde ziyaretçiler, Piri Reis Sergisi’nde özel dekorlarla tasarlanmış alanlarda haritaları inceleyecek, oyunlar oynayıp seminere katılarak merak ettiklerini öğrenecek ve yıldız kürelerle haritaların gizemini çözmeye çalışacaklar…

Dönemin İspanyol ve Portekizli denizcilerinden edindiği bilgiler ve yıldız haritalarından kendi yöntemleriyle çıkardığı sonuçlara dayanarak neredeyse kusursuz bir haritaya imza atan Piri Reis gizemini hala koruyor.

Forum Çamlık haritalar konusunda tüm detayları merak eden ziyaretçileri için, çeşitli üniversitelerden bilim adamlarını 16 Şubat 13:00-17:00 saatleri arasında düzenleyeceği seminerde bir araya getirecek.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz’un katılımı ile gerçekleşecek seminere Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Eker, Doç. Dr. Selçuk Nas, Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Yard. Doç. Dr. Simge Esin Orhun, Piri Reis Üniversitesi’nden Prof. Dr. Süleyman Özkaynak, Yard. Doç. Dr. Nazmi Çeşmeci katılarak ziyaretçilerin sorularını yanıtlayacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı