REKLAMI GEÇ

Provokatörler az daha Denizli’de başarıyorlardı

Provokatörler az daha Denizli’de başarıyorlardı

Gezi Parkı protestolarına destek için Denizli’de Cumartesi gönü saat 19.00’da toplanan 20 binden fazla göstericinin arasına karışmış sözde taraftar formalı 7-8 maskeli provokatör tüm uyarılara rağmen olaylar çıkardı. Olaylar neyse ki hem polis yetkililerinin hem de duyarlı göstericilerin sağduyulu tavrıyla büyümeden yatıştı. Bir gösterici yaralandı.

/ DENİZLİHABER / 1 Haziran 2013 Cumartesi, 23:11

Denizli’nin kent merkezi Delikliçınar Meydanı’nda Cumartesi günü saat 19.00’da başlayan Taksim Gezi Parkı gösterileri kentte şu ana kadar görülmemiş bir kalabalık grup tarafından gerçekleştirildi. Ancak her toplumsal harekette olduğu gibi, provokatörler Denizli’de de iş başındaydı. Eyleme akılları sıra kimliklerini gizlemek için Fenerbahçe formalarıyla katılıp yüzlerini kapatan yaklaşık 7-8 kişilik provokatör grup ilk dakikalardan itibaren binlerce göstericiyi istenmeyen olaylara sürüklemek için çaba gösterdi.

Denizli Valisi Abdulkadir Demir’in talimatıyla gösterilerin yapıldığı Çınar Meydanı ve yürüyüş güzergahı boyunca tek bir üniformalı polis bile bulunmadı.  Vali Demir’in itidalli yaklaşamı, özellikle polisin Taksim müdahalelerine öfkeli göstericilerin taşkınlık yapmasını engellerken, bu durumdan hoşnut olmayan bir grup provokatör az daha kentte istenmeyen olaylara neden oluyordu.

ANONS

Eylem boyunca ses bombası atan, Delikliçınar’a yapılmakta olan Horoz Heykeli’ni çevreleyen kabin tahtalarını kıran o provokatörler, ilerleyen saatlerde kalabalığı lise caddesi üzerine yönlendirdi. Amaçları kısa süre sonra ortaya çıktı. Keza çevik kuvvet, toma ve panzerler Yeni Cami’ye uzanan ara sokakta olası olaylara karşı hazır bekliyordu.

Burada kalabalığı çevik kuvvet ekiplerine karşı kışkırtmaya çalışan provokatörlerin niyetlerini fark eden Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Ulutaş megafonla kalabalığa seslenerek, “Arkadaşlar ellerinizde Türk bayrağı ile gerçekleştirdiğiniz protestoya destek veriyoruz. Ancak aranızda bir grup provokatör gösteriyi farklı yönlere çekmeye çalışıyor. Onların galeyanına gelmeyin” sözleriyle taşkınlığı önlemeye çalıştı.

Polis müdürünün uyarısını engelleme düşüncesindeki provokatörler, saldırıya geçti ve polis müdürünü tartaklamaya çalıştı. Bir anda gerilim hat safaya ulaştı.  Olay yerine gelen Emniyet Müdürü Zeki Bulut da itidal çağrısı yaparken, bir taraftan de çevik kuvvete talimat vererek “Derhal bölgeden uzaklaşın” emri verdi.

Provokatörler ve onların dolduruşuna gelen bir grup gösterici ellerindeki ellerine geçirdiklerini hem polis müdürlerine hem de uzakta bekleyen çevik kuvvet polislerine doğru fırlatmaya başladı. Kendisine atılan taşlara rağmen Emniyet Müdürü Zeki Demir’in yine öfkeli grubu sakinleştirmeye çalıştığı gözlendi.

Polis müdürlerinin bu çabası sonuç vermedi. Müdür Bulut, çevik kuvvet polisleri korumasında bölgeden uzaklaştırılmaya çalışırken, olayları önlemeye çalışan genç bir kadın gösterici, çevik kuvvet ekipleri ile göstericiler arasına geçerek kendini siper etti.

Bu arada Delikliçınar Meydanı’nda olan CHP il Başkanı Nuri Çavuşoğlu, İP Belediye Meclis üyesi Gökhan Dikmen ve Eğitim İş’li bazı yöneticiler de olayların yaşandığı bölgeye koşarak öfkeli grubu n karşısına dikildi.

Sağ duyulu göstericilerin oluşturduğu etten duvar sayesinde olaylar kısa süre sonra yatışırken, olayları önlemeye çalışırken atılan cisimlerden biri başına isabet eden Yakup Yılmaz isimli öğretmen başından yaralandı. Yılmaz, çevreden yetişenler tarafından hastaneye kaldırıldı.

Grup yaşanan bu gerginliğin ardından Lise Caddesi üzerinden yürümeye devam etti. Kıbrısşehitleri Caddesi üzerinden Demokrasi Meydanı’na oradan üniversiteye doğru yürüyen grup protestosunu sürdürdü.  Bir grup gösterici Delikliçınar Meydanı’nda kalırken, yürüyüşünü sürdüren grup gecenin ilerleyen saatlerinde dağıldı.

Yorumlar

ferhat   -  Bağlantı 2 Haziran 2013, 17:01

türkiyenin her tarafında masum olarak gelenlerin arasına giren bu göstericiler maalesef olayların çıkmasını neden oluyor..aynı senaryo denizlide sergilenmek istemiş,,çıkarmak isteyenler belli zaten..

mustafa   -  Bağlantı 2 Haziran 2013, 16:41

zeki bulut gibi adam başbakan olsun yemin ederim bu ülke adam olur,recep yazıcıoğlundan sonra gelen adam gibi adam

serseren   -  Bağlantı 2 Haziran 2013, 13:38

20 bin kişi 7-8 pravakatöre engel olamadımı yani.çok enteresan.

20Denizlili   -  Bağlantı 2 Haziran 2013, 12:11

Bazen bir is’e baslarsiniz Sonu gelmez veya UCU Aciktir.
Bazende Niyet baska Sonuc baska olur.
Siz Gözünüzü Acip Provokatör denen HALKIN icine karisip Baska EMELLERi olan kisilere cok Cabuk ALET olabiliyorsunuz.
Niyet ne idi?Hükümeti Protestomu?Düzene karsi gelmekmi?Sonuc,YAKILAN Beldiye Otobüsleri Polis Araclari bumu Demokrasi?

Emre   -  Bağlantı 2 Haziran 2013, 04:25

keşke ülkenin dört bir yanındaki polisler bu kadar anlayışlı olsa !

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı