REKLAMI GEÇ

Kamu kurumları gitti nüfus eridi

Kamu kurumları gitti nüfus eridi

Göç kabusu yaşayan Güneyliler, Buldan’a bağımlı hale getirilmekten şikayetçi. Güney’de vatandaşlar kızgın, küskün, geleceğe yönelik kaygılarından dolayı da umutsuz. Nedeni de bazı kamu kurum ve kuruluşların kapatılmasıyla ilçenin üzerine karabulut gibi çöken göç dalgası.

/ DENİZLİHABER / 2 Aralık 2013 Pazartesi, 15:05

ŞENGÜL BOZ

Yerel seçim öncesi çıktığımız ilçe turlarında bu kez yolumuz Güney’e düştü. Denizli’ye 86 kilometre uzaklıkta. İlçenin ismini taşıyan şelalesi, Türkiye’nin önde gelen şarap üreticilerinin sahip olduğu üzüm bağları, Adıgüzel ve Cindere barajları, Güney’i çağrıştıran özellikler.

Denizli’nin Uşak sınırında yer alan Güney, Cumhuriyet döneminde önce Çal’a, sonra Buldan’a bağlanmış. 1948 yılında da ilçe yapılmış. Ekonomisi tarıma dayalı Güney, yoğun göç veren ilçelerden. Nüfusu 2010 yılında 11 bin 487, 2011’de 11 bin 206 olan Güney, kamu kurum ve kuruluşlarının bazılarının kapatılmasıyla 2012’de deyim yerindeyse göç kabusu yaşadı. Bir anda ilçenin nüfusu 2011’deki seçmen sayısının bile gerisine düştü. Şu andaki nüfusunun 6 bin 856 olduğu ifade ediliyor.
galeri-anons

BULDAN TEPKİSİ
Büyükşehir Yasası ile birlikte belde ve köyler tüzel kişiliğini yitirdi. Artık merkezden hizmet ulaştırılacak 27 mahallesi var ilçenin. Göreve gelecek başkan buralara gidecek hizmetleri planlarken, aynı zamanda göç problemine çözüm arayacak. Bir de “Daha önce bucakken bağlı olduğumuz Buldan’a bu kez ilçeyken adliye gibi resmi kurumların kapanmasıyla bağımlı hale geliyoruz” tepkilerini dindirmekle meşgul olacak.

CHP’NİN KALESİ
Güney’de 2009 yerel seçimlerinde 40 sandıkta 9 bin 21, 2011’deki milletvekili seçimlerinde 45 sandıkta 8 bin 889 seçmen kayıtlı görünüyor. Güney’de 2011 milletvekili seçimlerinde oyların yüzde 43,72’sini CHP, yüzde 38,43’ünü AK Parti, yüzde 12,32’sini MHP aldı.
eraydin-anons
Genel ve yerel seçimlerde ilçe son yıllarda CHP’nin kalesi olarak anılan yerlerden. Son üç yerel seçimin galibi CHP oldu. 2009’da yüzde 47,6 oyla ikinci kez başkan seçilen Halit Gürbüz, 2014’te aday değil. CHP bu kez yarışa Nusret Eraydın ile katılacak.

TÜRKİYE’DE TEK
1994-1999 döneminde ANAP’tan belediye başkanı seçilen Halil Ayhan, bu göreve yeniden talip. Ayhan, Güney’de AK Parti’den belediye başkan aday adaylığı için başvuru yapan tek isim. Bu nedenle de aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu arada, AK Parti’ye Türkiye genelinde bir tane aday adaylık başvurusu yapılan tek yerin Güney olduğu ifade ediliyor.
ayhan-anons

MHP’NİN ZİRAATÇI ADAYI
Güney’in tek beldesi olan Eziler Belediye Başkanı Ferhat Çetiner, bu kez ilçe belediye başkanlığı için yarışacak. Ziraat Fakültesi mezunu olan Ayhan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Denizli’de açıkladığı 10 belediye başkan adayından biri.

cetiner-anons

Yorumlar

gerekyok   -  Bağlantı 3 Aralık 2013, 15:57

gerilemezmi güney herkez kendıne calısırsa ne olcak gerıler zengın temellı zengın garıban temelli gariban zenginlerde böyle iyi biz güney için bişey yapmayalım mantığı olduktan sonra güney haritadan bile silinir yazık yazık

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı