REKLAMI GEÇ

Yeni Güney Şelalesi’ne törenle su verildi

Yeni Güney Şelalesi’ne törenle su verildi

Çöken Güney Şelalesi’nin yerine oluşturulan 40 metre yüksekliğindeki yeni şelaleye törenle su verilmeye başlandı. Vali Abdülkadir Demir, “17 günde yeni şelale yaptık. Dünya rekoru kırdık” dedi.

/ DENİZLİHABER / 31 Mayıs 2013 Cuma, 16:17

Ferah IŞIK/DENİZLİ, (DHA)
Dört yeraltı kaynağının beslediği doğal SİT alanı olan ve 2003 yılındaki Buldan depreminde çatlaklar oluşan Güney Şelalesi, geçen 13 Mayıs’ta meydana gelen heyelanla yıkıldı. Şelale içindeki kaya bloklar yuvarlandı, toprak kaydı, ağaçlar devrildi. Denizli Valiliği, doğal güzelliğiyle ünlü şelalenin yıkılmasından bir gün sonra Pamukkale Üniversitesi’nden uzmanlarla birlikte harekete geçti, inceleme başlattı. Yapılan incelemede, yeniden şelale oluşturulabileceği belirtildi. Devlet Su İşleri, 70 metrelik beton kanal inşa etti. Güney Belediyesi, 60 metre uzunluğunda çevirmeli kanal yaptı. Yıkılan şelaleyi besleyen su, yıkılan şelalenin 20 metre sağındaki kaya ve ağaçlarla kaplı yüksek noktaya çevrildi. Yeni bir şelale oluşturuldu.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, çok sayıda kamu görevlisi ve sivil toplum örgütlerinden temsilcilerinin de katılımıyla yeni şelaleye su verildi.

Vali Demir, “Dünya rekoru kırdık. Yıkılan şelalenin yerine 17 gün sonra yeni şelale oluşturduk. Güney Şelalesi heyelan nedeniyle yıkıldığında çok üzülmüştük. Yaraları hızla sardık. Yıkılan şelale 35 metre yüksekliğindeydi, yeni şelalemizin yüksekliği 40 metre oldu. Yıkılan şelalenin enkazı en kısa sürede kaldırılacak. Denizli’de tüm kurumlar bir araya geldi ve adeta dünya rekoru kırarak, yeni şelaleyi oluşturdu” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı