REKLAMI GEÇ

Güney Şelalesi bayramda ziyaretçilere açılacak

Güney Şelalesi bayramda ziyaretçilere açılacak

Bir süre önce heyelan nedeniyle çöken Denizli’nin Güney Şelalesi, bayramda ziyaretçilere açılacak.

/ DENİZLİHABER / 20 Temmuz 2013 Cumartesi, 16:48

Bir süre önce heyelan nedeniyle çöken Güney Şelalesi, 30 metre kadar kuzeybatısına taşınarak yeniden akmaya başlamıştı.
Yaklaşık bir aydan beri test akışı devam eden doğa harikası Güney Şelalesi, bayramda ziyaretçilere açılacak. DSİ Bölge Müdürü Kaya Yıldız, İl Koordinasyon Kurulu’nda Güney Şelalesi’ndeki çalışmalar hakkında bilgi verdi.
İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na başkanlık eden Vali Abdülkadir Demir, konuyla özellikle DSİ’nin diğer ilgili kurumlarla birlikte büyük gayret gösterdiğini ve çok kısa süre içerisinde şelalenin tekrar kazanıldığını belirterek, “Güney Şelalesi’ni, Ramazan Bayramından sonra artık ziyaretçilere açmak istiyoruz. Çünkü özellikle konunun Türkiye kamuoyun mal olması dolayısıyla insanlar orayı çok merak ediyorlar” dedi.

BAYRAMDA ZİYARETE AÇILACAK
Vali Demir, Ramazan içerisinde orada, hafriyatla ilgili vatandaşın girişini güvenlik anlamında engelleyen şeylerin tamamının kaldırılmasını amaçladıklarını belirtti. Bayramdan sonra da ziyaret edilecek hale getirilmesini planladıklarını belirten Vali Demir, “Tabi oranın geniş çaplı koruma amaçlı imar planıyla ilgili düzenlemeler biraz zaman alacak ama en azından vatandaşımızın var olan koşullarda ziyaret etmesi için de en azından heyelan ve diğer nedenlerle güvenlik anlamında bir problemin kalmamasını istiyoruz” diye konuştu.

BULDAN’DA URANYUM ARANIYOR
İl Koordinasyon Kurulu’nda Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) Ege Bölge Müdür Yardımcı Vekili Ali Baykul, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Baykul, bölgedeki radyoaktif hammadde araştırma çalışmaları yapıldığını belirterek, “Batı Anadolu Bölgesinin Radyoaktif Hammadde Yönünden Araştırılması Projesi kapsamında yapılar arama çalışmalarında Manisa Köprübaşı’nda uranyum bulduk. Burada alınan olumlu sonuçlar üzerine Köprübaşı çevresinde de araştırma başlattık” dedi.
Köprübaşı’nda radyoaktif maddelerden bilhassa uranyum ve toryumun yoğun olduğunu belirlediklerini vurgulayan Baykul, Buldan ilçesinde de radyoaktif hammadde araştırma çalışmaları yapıldığını açıkladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı