REKLAMI GEÇ

Güney Şelalesi yeni yerinde akmaya başladı

Güney Şelalesi yeni yerinde akmaya başladı

Yaklaşık 2 hafta önce heyelan nedeniyle çöken Güney Şelalesi’nin yeri değiştirildi. Tespit edilen yeni yere su verilmeye başlandı. Test akışının başarılı olmasına tanıklık eden Vali Abdülkadir Demir, “15 günde bir şelale yaptık” diyerek yaşadığı heyecanı ve sevinci dile getirdi. Demir’in “Tarihi bir ana tanıklık ediyoruz” dediği olayı yalnızca Denizlihaber.com görüntüledi.

/ DENİZLİHABER / 30 Mayıs 2013 Perşembe, 18:28

Şengül BOZ- GÜNEY
Bir süre önce heyelan nedeniyle çöken Güney Şelalesi, yeni yerine taşındı. Eski şelalenin 30 metre kadar kuzeybatısına taşınan şelaleye test amacıyla su verildi. Denemenin başarılı geçmesi hem Denizli Valisi Abdülkadir Demir’i hem de Güneylileri sevindirdi.

Yeni Güney Şelalesi’ne su verilmesine Denizli Valisi Abdülkadir Demir’in yanı sıra İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Gürlesin, Güney Kaymakamı Adem Can, Güney Belediye Başkanı Halit Gürbüz de tanıklık etti. Vali Demir, mutluluğunu , “15 günde bir şelale yaptık. Test akışının başarılı olması bizleri sevindirdi. Bu tarihe tanıklıktır” dedi.

AÇILIŞ YARIN
Güney Şelalesi’nin yeni yerindeki test akışının başarılı olduğunu, bugün  saat 10:00’da resmi açılışının yapılacağını söyleyen Vali Demir, duygularını şu sözlerle dile getirdi:
“Güney şelalesi heyelan nedeniyle çöktüğünde Türkiye gündemine oturdu. Yeni şelalenin açılışının  da öyle olmasını istiyoruz.”

denizli-guney-selalesi-yeni-yerinde-anons

Yorumlar

mustafa tok   -  Bağlantı 23 Temmuz 2013, 18:50

güney şelalesiyle mayısın 7 sinde gördüm çok etkilendim heyelan oldugunu duydum üzülüdüm ankaradan görmek için 2 gün önce geldim üzüldüm eski halini yitirmiş yetkililerin gerekeni yapacağına eminim saygılarımla

SEZAİ GÜRCAN   -  Bağlantı 2 Haziran 2013, 15:47

Sayın Valimizin Güney Şelalesini Kısa Sürede Tekrar Doğaya kazandırmasından dolayı kendisine Teşekkür ederiz.

zafer   -  Bağlantı 30 Mayıs 2013, 23:30

çok teşekkürler Denizlihaber. Bu güzel ve ‘tarihî’ âna siz de tanıklık edip görüntüler paylaştığınız için…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı