REKLAMI GEÇ

Güney’de açılış zamanı

Güney’de açılış zamanı

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Güney’de, Hayırsever Yaşar Kımıl tarafından eşi Fatma Kımıl adına yaptırılan, Güney Çok Programlı Lisesi Fatma Kımıl Devlet Parasız Yatılı Öğrenci Pansiyonu ile Güney Müftülüğü’nün yeni hizmet binasının açılışını yaptı.

/ DENİZLİHABER / 3 Ekim 2009 Cumartesi, 16:22

Vali Erkmen, Güney’de ilk olarak Yaşar Kımıl tarafından yaptırılan Güney Çok Programlı Lisesi Fatma Kımıl Devlet Parasız Yatılı Öğrenci Pansiyonu’nun açılışını gerçekleştirdi. Açılış için düzenlenen törene Vali Erkmen, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, Güney Kaymakamı Gürkan Demirkale, Güney Belediye Başkanı Halit Gürbüz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Hayırsever İşadamı Yaşar Kımıl ve Kımıl Ailesi’nin fertleri, daire müdürleri, köy muhtarları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atıl durumda olan eski İmam Hatip Lisesi binası, Hayırsever İşadamı Yaşar Kımıl’ın yaptığı 100 bin TL’lik ve İl Özel İdaresi’nin yaptığı 20 bin TL’lik katkı ile Öğrenci Pansiyonu’na dönüştürüldü. Güney Çok Programlı Lisesi Fatma Kımıl Devlet Parasız Yatılı Öğrenci Pansiyonu’na dönüştürülen binanın tadilatı, üç ay içinde gerçekleştirildi. Pansiyon, 70 yatak kapasitesine sahip.

Pansiyon binasının açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, Kımıl Ailesi adına bir konuşma yapan Yaşar Kımıl’ın oğlu Mehmet Kımıl, doğdukları topraklara eğitim alanında hayırlı bir yatırım yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Aydınlık geleceğimiz olan çocuklarımız, ileride ülkemizi daha ilerilere taşıyacaklardır. Gelişmiş ülkelerle rekabet, yetişmiş insan gücü ile olur. Hayırseverlik ve paylaşma duygusu babamız Yaşar Kımıl’ın bize olan öğüdüdür. Annemiz adına, doğduğumuz topraklara yapılan bu pansiyon bizlere büyük mutluluk verdi” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz da, yeni bir eğitim öğretim dönemine başlanılan şu günlerde bu tip açılışların kendilerine mutluluk verdiğini ifade ederek, bütün hayırseverlere eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Geleceğe güvenle bakabilmenin eğitimdeki başarıya bağlı olduğunun altını çizen Oğuz, “Gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmek için, çağın gerektirdiği ihtiyaçları temin etmek yolunda, elimizden geleni yapıyoruz. En büyük servet eğitimli insan gücüdür” dedi. Kaymakam Gürkan Demirkale de, Kımıl Ailesi’ne Güney ilçesi için gerekli olan pansiyonu yaptırdıkları ve öğrencilerin faydalanmalarını sağladıkları için teşekkür etti.

Vali Yavuz Erkmen, Yaşar Kımıl’ın gayretleri ve İl Özel İdaresi’nin de katkıları ile Güney’in güzel bir pansiyon binasına kavuştuğunu ifade ederek, Kımıl Ailesi’nin birçok hayır işine imza attığını söyledi. Kımıl Ailesi’nin ülkemiz ve ilimiz ekonomisine önemli katkılar gerçekleştirdiğinin de altını çizen Vali Erkmen, “Kımıl Ailesi’ne yaptıkları hayır işleri için teşekkür ediyorum. Devletimiz, son yıllarda bütçedeki en büyük payı, eğitim yatırımlarına ayırıyor. Ancak bu da yeterli gelmiyor. Burada da hayırseverlerimiz devreye giriyor.
Devlet-millet imkanları bir noktada buluştuğunda yapılamayacak hiçbir şey yok” diye konuştu.

Konuşmaların ardından pansiyonun açılışı Vali Erkmen, Yaşar ve Fatma Kımıl ile protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Vali Erkmen açılışın ardından pansiyonda incelemelerde bulundu.

Pansiyon açılışının ardından Güney Belediyesi’ni de ziyaret eden Vali Erkmen ve protokol üyeleri, Güney Belediyesi Festival ve Sanat Eserleri Koleksiyonu Resim ve Heykel Sergisi’ni de gezerek, eserler hakkında bilgi aldılar. Ardından Belediye Başkanı Halit Gürbüz’ü makamında ziyaret eden Vali Erkmen ve protokol üyelerine, Başkan Gürbüz tarafından belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Vali Erkmen, Güney’deki ikinci açılışını, Güney Müftülüğü’nün yeni binasını açarak gerçekleştirdi. Vali Erkmen, protokol üyeleri ve vatandaşların katıldığı açılış töreni öncesi, Güney Müftüsü Mustafa Acar yönetiminde imamlardan oluşan koro, ilahiler seslendirdi.

Güney’in ilk İmam Hatip Lisesi binası olan ve okulun taşınması nedeniyle atıl durumda kalan üç katlı bina, tamamen vatandaşların katkıları ile 80 bin TL’ye tadil edildi ve bir yılda bitirildi.

Açılış dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Müftü Mustafa Acar, binanın tadilatının gerçekleştirilerek müftülüğe kazandırılmasında, başta Vali Yavuz Erkmen olmak üzere tüm kurum, kuruluş ve kişilerden çok büyük destek gördüklerini ifade ederek, katkı ve desteğini esirgemeyen herkese teşekkür etti.

İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir de, il genelindeki atıl durumda olan kamu binalarını tekrar aktif hale getirmek için İl Genel Meclisi olarak imkanlar ölçüsünde her türlü desteği verdiklerini ifade ederek, “Vatandaşlarımız desteğiyle yapılan bu binanın tekrar hizmete girmesinden dolayı mutluluk duyuyor ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bizler İl Genel Meclisi olarak devletimizin tek kuruşunun dahi ziyan olmaması için gayret gösteriyoruz. İl Genel Meclisi’nin hizmet alanında olan her yerin eksiğini tamamlamak için gayretlerimiz sürüyor” dedi.

Vali Yavuz Erkmen, geçen yılki Güney ziyaretinde, Güney’de gördüğü atıl durumlardaki kamu binalarının, bu yıl hizmete girmesini görmekten dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, “Devlet-millet imkanları birleşince yapılamayacak hiçbir şey yoktur. Biz Güney’in daha çok kalkınmasını ve gelişmesini istiyoruz. Üç Eylül İlköğretim Okulu’nun büyütülmesi projesi, İl Özel İdaresi programına alındı. Böylelikle bu okul binamızda bir de anaokulu hizmete girecek” diye konuştu. İmamlara da çağrıda bulunan Vali Erkmen, “Bazı mesleklerin büyük sorumlulukları vardır. O yüzden hata yapma lüksü yoktur. Camilerimizi temiz, düzenli ve ibadete hazır halde tutmak için imamlarımıza büyük görevler düşüyor” dedi.

Konuşmaların ardından Yeni Müftülük binası Vali Erkmen, protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından gerçekleştirildi. Vali Erkmen ve protokol üyeleri yeni Müftülük binasında incelemelerde bulunarak Müftü Mustafa Acar’dan bilgi aldılar.

Açılış töreninin ardından Üç Eylül İlköğretim Okulu’nu da ziyaret ederek incelemelerde bulunan Vali Erkmen, öğrencilerle bir süre sohbet ederek onlara çeşitli sorular yöneltti. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Vali Erkmen, “Tek bir şeye ihtiyacınız var. Çalışmak, çalışmak, çalışmak” dedi. Okul çıkışında vatandaşların sorunlarını da dinleyen Vali Erkmen, vatandaşların istekleri konusunda gereğinin yapılacağını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı