REKLAMI GEÇ

Honaz yangınında bir iddia, bir yanıt

Honaz yangınında bir iddia, bir yanıt

Honaz’da ikisi çocuk, 3 kişinin yaşamını yitirdiği yangında ölenlerin yakınları, itfaiyenin geç geldiğini ve araçta su bulunmadığını iddia etti. Honaz Belediye Başkanı Devecioğlu ise, bu iddiaya “4 dakikada müdahale ettik” yanıtını verdi.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 24 Mayıs 2014 Cumartesi, 13:11

Honaz’ın Hürriyet Mahallesi’ndeki bir evde çıkan yangında 50 yaşındaki Berrin Akkuş ile torunları 4 yaşındaki Ecrin ve 3 yaşındaki Hasan Akkuş yaşamını yitirmişti. Olayın ardından ölenlerin akrabalarından Ziya Kaplan,itfaiyenin geç geldiğini ve gelen ilk araçta su bulunmadığını iddia etti.

anons-1
Yangın sırasında olay yerinde bulunduğunu söyleyen Kaplan, “Honaz itfaiyesi geldi ama yangına müdahale edemedi. Ardından Organize Sanayi Bölgesi’nden gelen itfaiye araçlarıyla yangın söndürüldü. Yetkililere durumu sorduğumuzda, koordinasyonu büyükşehir belediyesinin yaptığını söylediler. Honaz Belediye Başkanı’na sözümüz yok ama ortada bir ihmal var” dedi.

4 DAKİKADA MÜDAHALE ETTİK
İddialar üzerine görüştüğümüz Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, söylenenlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. İlk aracın yangın ihbarı geldikten sonra 4 dakikada olay yerine ulaştığını, ardından 3 aracın daha birkaç dakika içinde olay yerine geldiğini, 14 dakika sonra da Organize Sanayi Bölgesi İtfaiyesi’nin yangın söndürme çalışmasına katıldığını belirten Devecioğlu şunları söyledi:

“İtfaiyenin gecikmesi, içinde su bulunmaması kesinlikle ihtimal verilemeyecek bir şey. Çünkü ihbarın 4 dakika sonrasında yangına müdahale edilmiştir. Ancak evin yangın çıkan bölümü tekstil atıkları, petrol ürünü yalıtım ve kapatma malzemeleri ile doluymuş. Zaten yangın çok hızlı büyümüş. Bu iddialar kesinlikle asılsız. Zaten ölen insanlar benim de birinci dereceden akrabam. Aynı üzüntüyü ben de derinden yaşıyorum.”

anons-2

7 TORUNA BAKIYORMUŞ
Öte yandan yangında hayatını kaybeden Berrin Akkuş’un,zaman zaman 7 torununa baktığı, yangında 5’inin evde bulunmamasının daha fazla can kaybını önlediği öğrenildi. Yangının çıktığı çatı katındaki alanın çocukların düşmemesi için demir parmaklıklarla kapatıldığı belirtilirken, yangın esnasında diğer torunların evde bulunmaması ise acının içindeki bir teselli olarak değerlendirildi.

Yorumlar

ziya kaplan   -  Bağlantı 24 Mayıs 2014, 23:37

BU YALAN DEDİKLERİ OLAYLA İLGİLİ EN AZ YİRMİ TANE SAHİT GOSTERİR VE SOYLEFİKLERİMDEN EKSİK DEGİL FAZLASİNİ SOYLEYECEKLERİNDEN EMİNİM BİZİM ACİMİZ BUYUK BİZ YANDİK AMA İHMAL VAR ORTADA BU CİNAYETTİR BASKALARİNİN HAYATİNİ RİSKE ATMSMAK İCİN CALİSMA YAPİLMALİDİR GEREKİRSE BEN SAHİT GOSTERECEGİM KİSİLERİN İSİM LİSTESİNİDE YAZARİM ORGANİZE İTFAİYESİ MUDAHALE EDERKEN HONAZ İTFAİYESİ GELDİ KESİNLİKLE İHMAL VAR BU BİR CİNAYETTİR

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı