REKLAMI GEÇ

Honaz’a Vali incelemesi

Honaz’a Vali incelemesi

Vali Yavuz Erkmen, ilçeleri tanıma gezilerini sürdürüyor. Temmuz ayı sonuna kadar ilçe gezilerini tamamlamayı planlayan Vali Erkmen, Honaz’da incelemelerde bulundu.

/ DENİZLİHABER / 17 Temmuz 2008 Perşembe, 00:00

İlk olarak Honaz Kaymakamlığı’nı ziyaret eden Vali Erkmen’i, Honaz Kaymakamı Kamuran Taşbilek ve Honaz protokolü karşıladı. Vali Erkmen’in Honaz gezisine İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yüceliş ve daire müdürleri de katıldı. Kaymakamlığı ziyaretinde Kaymakam Kamuran Taşbilek tarafından, Honaz’ın tarihi, coğrafyası, sosyal hayatı, ekonomik hayatı ve demografik yapısı gibi konuları kapsayan bir brifing verildi. Brifingde Honaz’ın ekonomik hayatının Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nin Honaz sınırları içerisinde kurulması ile birlikte bir ivme kazandığı ve ekonomik gelişmesini yaplan yatırımlarla birlikte hızla sürdürdüğünün altı çizildi. Ekonomik kalkınma ili birlikte dışarıdan önemli oranda göç alan Honaz’ın demografik yapısının çeşitlilik arzettiğini belirten Kaymakam Taşbilek, “Honaz’da ülkemizin her yerinden gelip yerleşmiş insanlarımız barış ve huzur içerisinde yaşamaktadırlar. Ancak yaşadığımız en önemli sorunlardan birisi Kocabaş beldemizin Demokrasi Mahallesi’nde oturan vatandaşlarımızın, çoğunlukla tarım işçiliği ile geçindikleri ve okul dönemlerinde dışarıya çalışmaya gittikleri için çocuklarını yanlarında götürmelerinden dolayı ortaya çıkan bu çocuklarımızın eğitimlerinin aksaması. Bu sorunun çözümü için Kaymakamlığımızın başlatmış olduğu çalışmalar sürüyor” diye konuştu.

Sorunlara yerinde çözüm

Vali Erkmen, sorunları yerinde görüp çözüm üretmek için ilçe gezilerini sürdürdüklerini ve Temmuz ayı sonuna kadar ilçe gezilerini bitirmeyi planladıklarını ifade ederek, “ Honaz birçok yönü ile Denizli ile birleşmiş bir ilçemiz. Sorunları yerinde görüp somut adımlar atmak için düzenlemiş olduğumuz geziler kapsamında Honaz’ın sorunlarını da yerinde görme fırsatı buluyoruz. Sorunların çözümünde başarıya ulaşılması için bir ekip çalışması gereklidir ve bu konuda kurum ve kuruluşlarımız ortak hareket etmelidir. Tespit edilen sorunların çözümü konusunda da ortak çalışma yürütülecektir” diye konuştu. Vali Erkmen, Kaymakamlığın ardından Honaz Adliyesi ve Honaz Meslek Yüksek Okulunu da ziyaret ederek incelemelerde bulundu.Honaz Meslek Yüksek Okulunu ziyaretinde Vali Erkmen’e Okul Müdürü Doç. Dr. Oğuz Karadeniz tarafından okul ile ilgili bilgi verildi. Bu yıl okul kapasitelerinin daha da artığını ve halen belediyeye ait mevcut binada eğitimlerini sürdürmelerinin oldukça zor olduğunu aktaran Karadeniz, TOKİ’nin yaptırmakta olduğu okulun üniversitelerine devri işlemlerinin sürdüğünü, bu işlem gerçekleştiğinde bina konusunda büyük rahatlık yaşayacaklarını söyledi.

Sulama birliklerine sıfır faizli kredi

Honaz Belediyesi’ni de ziyaret eden Vali Erkmen’e Belediye Başkan Vekili Rüştü Umuç tarafından belediyenin çalışmaları ile ilgili bilgi verildi. Honaz’ın tarımsal üretimi ve sulama imkanları hakkında bilgi alan Vali Erkmen, topraklarının yüzde 45’i sulanabilir durumda olan Honaz’daki sulama birliklerinin Çevre ve Orman Bakanlığı’nın verdiği sıfır faizli krediden yararlanmaları için çalışma yapmaları gerektiğini söyledi. Çevre ve Orman Bakanlığı’nın sulama birliklerine kanal yapımı için üç yılı ödemesiz 12 yılı ödemeli olmak üzere 15 yıllık ve sıfır faizli kredi desteği verdiğini ifade eden Vali Erkmen, sulama birliklerinin bu konuyu çok iyi değerlendirmelerini ve sulanabilir alanları artırmak için mutlaka bu imkandan yararlanmalarını istedi.

Araç muayenelerinde sorun yaşıyoruz

Honaz’da vatandaşlarla da bir araya gelen Vali Erkmen, vatandaşların sorunlarını dinledi.Vatandaşların özellikle araç muayenelerinde sorunlar yaşadıklarını, ayda bir defa gelen gezici muayene aracının 20 aracı muayene edebildiğini ve Honaz’da bunun çok yetersiz olduğunu dile getirmeleri üzerine Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan’a direktif veren Vali Erkmen, konunun araştırılmasını ve çözüm yolu bulunması yönünde çalışmalar yapılmasını istedi.

Henüz kazı çalışmaları yapılmamış olan Colossae antik kenti bölgesinde de incelemelerde bulunan Vali Erkmen, ardından Kaklık Belediyesi’ni ziyaret etti. Kaklık’taki Mermer Organize Bölgesi Gümrükleme Lojistik Merkezi’ne geçen Vali Erkmen’e, Afyon Demiryolları İşletme Müdürü Adnan Kurtdemir tarafından Jojistik Merkezi’nin birici kısım inşaatı hakkında bilgi verildi. 25 bin metrekare alana sahip 1. Kısım Lojistik Merkezi inşaatında çalışmalar hızla sürüyor. Lojistik Merkezi’ndeki incelemelerinin ardından “Yeraltındaki Pamukkale” adı ile ünlenen Kaklık Mağarası’na geçen Vali Erkmen ve beraberindeki heyet mağarayı gezdi ve mağara hakkında bilgi aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı