REKLAMI GEÇ

KARAÇAY’DA 18. MADDE GERGİNLİĞİ

KARAÇAY’DA 18. MADDE GERGİNLİĞİ

Honaz’a bağlı Aşağı Karaçay Belediyesi’nin yürüttüğü 18. Madde çalışması, beldede tartışmalara neden oldu. 110 hak sahibinin taşınmazlarıyla ilgili uygulama beldede itirazlara yol açarken, itirazlar için gerçekleştirilen toplantıya alınmayan AKP’li üye partili belediye başkanını müfettişlere şikayet

/ DENİZLİHABER / 13 Ekim 2011 Perşembe, 16:43

Denizli’nin Honaz İlçesi’ne bağlı Aşağı Karaçay Beldesi’nde gerçekleştirilen 18. Madde uygulamaları gerginliğe yol açtı. AKP’li Belediye Başkanı Abdullah Kumral, 110 belde sakininin taşınmazları üzerinde gerçekleştirilen 18. Madde uygulamaları yüzünden eleştirilerin hedefi haline geldi. Yapılan 18. Madde uygulamasının haksızlıklara yol açtığı düşüncesindeki 90’un üzerindeki belde sakini belediyeye itirazda bulundu.

ENCÜMENİN TARTIŞMALI İTİRAZ TOPLANTISI
İtirazların değerlendirildiği encümen toplantısına Başkan Kumral ve iki memurunun dışında hiçbir siyasi parti temsilcisi üyenin katılmaması ise tartışmaları farklı bir boyuta sürükledi. Encümenin iki siyasi parti üyesinden biri olan DP’li Ahmet Karataş, mazeret bildirmeksizin toplantıya katılmazken, AKP’li Meclis üyesi Cemal Çoban, Başkan Kumar tarafından söz konusu uygulamada kendi arazisi olduğu için toplantıya alınmadı. Bu durum AKP’li Belediye Başkanı ile meclis üyesinin aralarında da gerginliğe yol açtı. Başkan ve iki memurunun gerçekleştirdiği encümen toplantısında itirazlar oy birliğiyle reddedildi.

MÜFETTİŞLERE ŞİKÂYET ETTİ
AKP’li meclis üyesi Cemal Çoban, toplantıya alınmamasına sert tepki gösterirken, tartışmalar bu kez, tesadüfen rutin inceleme için belediyede bulunan içişleri bakanlığı müfettişlerine kadar yansıdı. Cemal Çoban, inceleme yapan müfettişlere söz konusu toplantıya katılmak istediği halde başkan tarafından sokulmadığını iletti. Çoban, Denizlihaber’e “Beni toplantıya almadığı için belediyede incelemelerde bulunan müfettişleri başkanı şikâyet ettim” diye konuştu.

KANUN NE DİYORSA O
Eleştiri oklarının hedefi olan AKP’li Belediye Başkanı Abdullah Kumral, Denizlihaber’e yaptığı değerlendirmede, “Kanun çok açık. Eğer encümen üyesinin kendisini ilgilendiren bir karar alınacaksa, kanun, ‘toplantıya söz konusu üye tarafsızlık ilkesi uyarınca alınmaz’ diyor. Ben bugün uygulamaya itirazda bulunan eski belediye başkanının başlattığı 18. Maddelerini beldemde sürdürüyorum. Amacım beldeyi yaşanabilir bir yerleşim yeri haline getirmek. Dün bu çalışmayı yapanlar, bugün çalışmaya itiraz ediyor. Ama söz konusu bölgede eşeğin bile geçemeyeceği yollar var” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı