REKLAMI GEÇ

“Taşıyıcı sistemlerde hasar yok”

“Taşıyıcı sistemlerde hasar yok”

İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Başkanı Ümit Bülent Altunay, Denizli OSB’de, deprem sonrası yaptıkları incelemede, binaların taşıyıcı sistemlerinde hasar olmadığını tespit ettiklerini, sadece yer yer duvarlarda çatlaklar meydana geldiğini söyledi. Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali de bölgede inceleme yapıyor.

/ DENİZLİHABER / 25 Nisan 2008 Cuma, 00:00

Sabah saatlerinde Honaz merkezli yaşana depremin ardından, İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Başkanı Ümit Bülent Altunay, şube yönetim kurulundan 3 kişi ve konusunda uzman 2 inşaat mühendisi ile birlikte Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulundu.

‘Taşıyıcı sistemlerde hasar yok’

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde yaptıkları incelemede, binaların taşıyıcı sistemlerinde hasar olmadığını tespit ettiklerini belirten Altunay, “Taşıyıcı sistemlerde hasar yok. Yer yer binaların duvarlarında çatlaklar var. OSB’de kayda değer bir hasar yok. İncelemelerimiz sürüyor” dedi. Altunay ve beraberindeki ekip, OSB’nin ardından Honaz’daki binalarda da inceleme yapacak.

Kızılay da bölgede

Depremin ardından bölgeye ilk ulaşan kurumlardan biri de Kızılay oldu. Türk Kızılayı Ege Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi, bölgeye 1 öncü haberleşme aracı ve 2 uzman afet personeli gönderdi. Denizli’ye bir toplantı için gelen Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ve Kızılay Denizli Şubesi Başkanı Habip Yıldız da inceleme yapmak üzere bölgeye gitti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı