REKLAMI GEÇ

9 Km’lik Altınova Yolunu kim yapıyor?

9 Km’lik Altınova Yolunu kim yapıyor?

Denizli’nin Kale İlçesi’nin 9 Km’lik Altınova yolu için, Kale Belediyesi ‘Yolun alt yapısını ben yaptım’ derken, İl Özel İdaresi “Asfalt çalışması başladı” açıklaması yaptı. Denizli Belediyesinden ise ‘yol yapımı için start verildi’ açıklaması geldi. Herkesin “Ben yapıyorum” diye sahiplendiği yolu kim yapıyor?

/ DENİZLİHABER / 26 Temmuz 2013 Cuma, 16:42

Kale’nin 9 Km’lik Altınova yolunun yapımı, 3 kurum tarafından sahiplenildi. Geçtiğimiz hafta içerisinde İl Özel İdaresi ve Denizli Belediyesi’nden gelen ‘Yol yapımı için start verildi’ açıklaması Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca’yı kızdırdı.

İKİ KURUM PROTOKOL İMZALADI
Geçtiğimiz hafta İl Özel İdaresi ile Denizli Belediyesi arasında imzalanan protokol gereğince, 90 Km’lik köy yolu Denizli Belediyesi tarafından asfaltlanacak. Babadağ’da düzenlenen törenle de startı verilen asfaltlama çalışmaları içerisinde Kale için önemli olan 9 Km’lik Altınova yolu da yer alıyor. İl Özel İdaresi’nin araç ve personelinin çalıştığı asfaltlama işinde ‘Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ yazılı pankartların bulunmasını eleştiren MHP’li Belediye Başkanı İsmail Yarımca, “İl Özel İdaresi siyaset yapıyor” iddiasında bulundu.

“BÜZ ALACAĞIM VAR”
Altınova Yolu’nun Kale belediyesi sınırları dışında olduğunu ve yolun İl Özel İdaresi tarafından yapılması gerektiğini belirten İsmail Yarımca, “İl Genel Meclisi üyesi olduğum dönemler bir çok kez teklifte bulundum ve programa alınmasını istedim. İl Genel Meclisi tarafından bir çok kez programa alınan ancak her seferinde çıkartılan yolun, alt yapısını Belediye Başkanı seçildiğim 2009 yılında başladım. Belediyenin imkânları ile 9 Km’lik yolun alt yapısını tamamladım. Hatta büzler için İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Edip Yılmazlı’ya başvuruldum. Yılmazlı, ellerinde büz olmadığını ve benim almamı daha sonra kendilerinin bana geri vereceğini bildirmesine rağmen, hala büzleri alamadım” diye konuştu.

ARAÇLAR DENİZLİ BELEDİYESİ’NE PEŞKEŞ ÇEKİLDİ
İl Özel İdaresi’nin araç ve personelinin Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’a peşkeş çekildiğini de ileri süren Yarımca, eleştirilerini şöyle devam etti:
“İl Özel İdaresi araç ve personel desteği verecekti bize verseydi. Kale belediyesi olarak bu kadar yıl beklemezdik. Ancak burada yol siyasi malzeme olarak kullanılıyor. İl Özel İdaresi’nin araç ve personeli Zolan’a peşkeş çekilmiştir. Ayrıca, araçların üzerine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan yazıyor. Zolan, kendi cebinden harcayarak bu yolu yapmıyor. Burada tüm Denizli halkının, bizimde paramız var. Yolun yapımı bizim için çok önemli idi. Kimin nasıl yaptığı önemli değil. Yeter ki yıllardan beri istediğimiz yol yapılsın. Ancak bu kadar da siyasi malzeme yapılmasın. Bu, Kale halkımızı rahatsız ediyor.”

Yorumlar

Altuğ Taş   -  Bağlantı 27 Temmuz 2013, 12:33

kamyonun üzerinde denizli belediyesi yazıyor diyen ismail arkadaş, dozerin üzerindeki kale belediyesi yazısını neden görmüyor acaba?

ismail   -  Bağlantı 27 Temmuz 2013, 03:17

kamyonun üzerindeki pankarta bakılırsa, büyükşehirin apaçık reklamı yapılıyor. ama ben başkan olsam bende reklamımı yapardım. sonuçta yaptıklarını insanlar bilmedikten sonra nasıl yürüyecek bu işler?

Efsane   -  Bağlantı 26 Temmuz 2013, 17:27

Allah Razı Olsun EMEĞİ GEÇEN HERKEZDEN

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı