REKLAMI GEÇ

Denizli’de yanan ormanda ağaçlandırılma projelerine başlandı

Denizli’de yanan ormanda ağaçlandırılma projelerine başlandı

Denizli Orman Bölge Müdürü Erhan Çetinkaya, Kale ilçesindeki yangında zarar gören ormanın ağaçlandırılması için proje çalışmalarına başladıklarını ve yanan bölgenin bir yıl içinde ağaçlandırılacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Eylül 2022 Pazartesi, 13:26

Çetinkaya, yaptığı yazılı açıklamada, Kale ilçesi Muslugüme Mahallesi mevkiinde çıkan orman yangınının söndürülmesi sonrası Etüd Proje Başmühendisliğince  ağaçlandırılma projelerine ara vermeden başlandığını kaydetti.

Öncelikle yanan alanların tespit edilmesi için çalışma başlattıklarını dile getiren Çetinkaya, “Ağaçlandırma sahalarının alan tespiti için İnsansız Hava Aracı (İHA) ve Drone ile çekimi yapılan bindirmeli hava fotoğrafları bilgisayar ortamında ortofotoya dönüştürüldü. Bu sayede yangından zarar gören alanların en doğru ve güncel saha dökümü elde edilerek daha pratik ve sağlıklı projelerin yapılmasını sağlayacağız” dedi.

Yanan bölgenin bir yıl içinde ağaçlandırılacağını kaydeden Çetinkaya, şunları söyledi:

“Yanan alanın ve ağaçlandırılacak bölgenin tespit edilmesinin ardından, bölgede temizlik çalışması yapılacak. Sonrasında ise bölge ağaç dikimine hazır hale getirilecek. Yanan alandaki ağaçlar Kızılçam ağaçlarıydı, buraya yine Kızılçam ağaçları dikilecek. Çalışmalar bir seneye kadar bitecek ve bölge önümüzdeki sene ağaç dikim mevsiminde ağaçlandırılacak.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı