REKLAMI GEÇ

Hormonlu sanıyorlar!

Hormonlu sanıyorlar!

Denizli’nin Kale İlçesi’nde üretilen ve Türkiye’nin 3. Tescilli biberi olan Kale Biberi üreticileri pazarlama sorunu yaşıyor. Etli ve büyük olması nedeniyle hormonlu diye alınmadığından yakınan 100’e yakın üretici, sorunlarını uzmanlarıyla paylaştı.

/ DENİZLİHABER / 21 Kasım 2013 Perşembe, 15:18

Kale Belediyesi Düğün Salonu’nda ‘Kale Biberi Üretim ve Pazarlama Kanalları Mevcut Durum Analizi’ toplantısı düzenlendi. Kale biberi üreticisi ile konuyla ilgili 25 kurum v kuruluş temsilcileri biraraya geldiği toplantıda, Kale Biberi ile ilgili üretimden pazarlamaya kadar tüm sorunlar masaya yatırıldı.

Toplantıya, Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, GEKA Birim Uzmanı Ömer Faruk Kiraz ve Kale Biber üreticileri katıldı.
Kale Belediyesi Proje ekibi tarafından hazırlanan ‘Kale Biberi Üretim ve Pazarlama Kanalları Mevcut Durum Analizi’ ile ilgili projenin, Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi.

Proje kapsamında ,yapılan mikroklima özelliği taşıyan üretim yerlerinde inceleme ve üreticilerle anket çalışmasının ardından, 100 biber üreticisiyle ve 25 kurum ve kuruluş yetkilisiyle yüz yüze görüşme toplantısı gerçekleştirildi.
Proje koordinatörü Gürkan Çakanel yaptığı açıklama da “Bu projemizle Kale Biberinin tanıtım ve markalaşma çalışmalarının hızlandırması için üretim ve pazarlama süreçlerinin mevcut durum analizini yapmaktır. Projenin başarıya ulaşmasıyla işgücü imkânlarının belirlenmesi, yatırım alanlarının analiz edilmesi, biberin dış ticaret potansiyelinin ön plana çıkması, örgütlenme ve pazarlama kanallarının incelenerek tanıtımının yapılmasıdır” dedi.

Kale Biberinin ilçe için önemli bir değer olduğunu belirten Belediye Başkanı İsmail Yarımca ise,“Biberimizin tüm yönlerini inceleyerek tüm piyasalara girmesi üreticilerimizi sevindirecektir. Biberimizi bir çok yerde denenmesi rağmen özelliğini yitiriyor. Bu projemizin amaçlarının bazıları ise kaliteyi ve verimliliği artırmak. Biberimizin tanıtılması ve satılması için belediye olarak desteklerimiz sürmeye devam edecektir” diye konuştu.

“HORMONLU DİYE ALMIYORLAR”
Biber üreticilerinin en çok yakındığı ise biberin şekli olduğunu belirten üreticiler, pazarlama sorunlarını şu sözlerle dile getirdiler: “Biberimizin fazla tanınmaması biberimizin satışını azaltıyor. İl dışında çıktığında büyüklüğü sebebiyle hormonlu diye biberlerimiz satılmıyor. Kale biberinin şeklinin büyük olması tüketiciler tarafından farklı olarak algılansa da dinlenme tesislerimizde tüketiciye doğru bir şekilde aktarıldığında sorunlar çözülüyor”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı