REKLAMI GEÇ

İŞKUR Kale’de de faaliyette

İŞKUR Kale’de de faaliyette

Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile Kale Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Mayıs 2014 Çarşamba, 16:53

İŞKUR Hizmetlerinin Kale Belediyesi’nde uygulanması hakkındaki işbirliği protokolü, Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla ve Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferudun Giresun tarafından imzalandıktan sonra İŞKUR Hizmet noktasının açılışı yapıldı.

Protokolle, İŞKUR hizmetlerinden yararlanmak amacıyla başvuranlara Belediye nezdinde hizmet sunulması hedefleniyor. Bu doğrultuda Kale Belediyesi tarafından görevlendirilen bir personele İŞKUR tarafından e-İŞKUR yazılım programını kullanmak amacıyla eğitim verilecek. Eğitim alan belediye personeli e-İŞKUR portalı üzerinden; iş arayanların kaydını almak ve güncellemek, iş arayanın profiline uygun açık işleri sorgulamak, iş başvurusunu almak ve başvurularını takip etmek, işsizlik sigortası başvurusu almak, işgücü uyum programlarına başvuru yapmak, özel sektör işvereninin işgücü talebini almak ve sonuçlandırmak gibi faaliyetleri yerine getirecek.

İŞKUR İl Müdürü Ferudun Giresun ayrıca Kale Belediyesi’nin katkılarıyla Girişimcilik kursları açılması için görüş birliğine varıldığını söyledi.

Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, protokolle birlikte işverenlerin işgücü ihtiyaçlarının karşılanarak ve Kale halkının doğru iş ve alanlara yönlendirilmesi sağlanarak, hem bölge kalkınmasına hem de işsizlik sorununa katkıda bulunulabileceğini ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı