REKLAMI GEÇ

150 öğrenci kayak ile tanıştı

150 öğrenci kayak ile tanıştı

Tavas Kaymakamlığı koordinatörlüğünde Denizli Büyükşehir Belediyesi, Tavas Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ortaklığında yürütülen ‘Maviden Beyaza Denizli Bozdağ’ Projesi’nin ilk etabı tamamlandı. Kar yağışının olmaması nedeniyle ara verildiği öğrenilen proje kapsamında, kayak sporu ile tanışan 150 öğrenciye, temel eğitim verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Şubat 2016 Cumartesi, 08:30

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından, Alternatif Turizm Alt Yapısının Geliştirilmesi Programı kapsamında finanse edilen proje, Tavas Kaymakamlığı koordinatörlüğünde Denizli Büyükşehir Belediyesi, Tavas Belediye ve Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirildi.

denizli-bozdag-150-ogrenci-kayak-ogreniyor-3

Kayak yapmak isteyen ancak kısıtlı imkânlara sahip öğrencilerin, kayak sporu ile tanıştırılmasının hedeflendiği projenin ilk etabında, Tavas’ta ilk, orta ve lise düzeyinde eğitim gören 150 öğrenciye, Bozdağ’da temel eğitim verildi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Denizli Kayak Merkezi Sosyal Tesisleri bünyesinde bulunan, öğrencilerin dinlenme, giyinme ve vakit geçirme amacıyla kullanacağı Kayak Odası, proje süresince yapılan protokolün ardından Tavas Kaymakamlığına tahsis edildi. Öğrencilerin kayak yapabilmeleri adına ihtiyaç duyulan bot, baton, pantolon, mont, gözlük, eldiven, kask ve kayaktan oluşan 86 adet kayak takımının temin edilmesinin ardından, eğitim çalışmalarına başlandı.

denizli-bozdag-150-ogrenci-kayak-ogreniyor-2

150 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALDI
Projenin ilk etabında 150 öğrencinin kayak sporu ile tanıştığı ve temel eğitimini tamamlandığını belirten Tavas Kaymakamı Dr. Osman Varol, “Proje ile Öğrencilerimiz tarafından kayak sporunun sevilmesi, bilinç oluşturması ve temel beceri kazanılması amaçlanmaktadır. İlk etapta Tavas’ta ilk, orta ve lise düzeyinde eğitim gören 150 öğrencimiz kayak sporu ile tanıştı. Referans özelliği taşıyan eğitmenler tarafından ücretsiz olarak kayak temel eğitimi alan çocuklarımız arasında yetenekli olanları da belirledik. Bu öğrencilerimizin kayak sporuna kazandırılması için çalışmalarımız devam edecek ” dedi.

denizli-bozdag-150-ogrenci-kayak-ogreniyor-1

PROJEYE KAR ENGELİ
Projenin ilk etabında, Tavas’ta öğrenim gören öğrencilerin katıldığı, ikinci etapta ise üniversite öğrencilerinin eğitimi ile projeye devam edileceği belirtildi. Ancak, yeterli kar yağışının olmaması nedeniyle projeye, ara verildiği açıklandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu