REKLAMI GEÇ

27 Mayıs’ın yıldönümünde protokolden mesajlar

27 Mayıs’ın yıldönümünde protokolden mesajlar

Denizli protokolü, 27 Mayıs darbesinin 60. yılında yayınladıkları mesajlarla süreci kınadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Mayıs 2020 Çarşamba, 10:22

NECİP FİLİZ (AK PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI)
AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, 27 Mayıs 1960 darbesinin 60. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Necip Filiz, mesajında 27 Mayıs 1960’ta, “Yeter söz milletindir” diyerek milletin bağrından çıkan demokrasi sevdalılarının, hukuk garabetleriyle dolu sözde yargılamayla haksız yere idam edildiğini kaydetti.

27 Mayıs’ın, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin, ilk askeri darbesi olduğuna işaret eden Filiz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Darbenin asıl hedefi, demokrasi olmuş, demokrasi ruhu katledilmek istenmiştir. 27 Mayıs müdahalesinin etkisi sonraki yıllarda da sürmüş ve ülkemiz 1971 muhtırasını, 12 Eylül’ü, 28 Şubat’ı yaşama talihsizliğiyle yüz yüze kalmıştır. Aynı darbeci zihniyet 15 Temmuz’da, Türkiye sevdalısı milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’ı da yok etmek istemiş ancak aziz milletimiz buna izin vermemiştir. Demokrasi ölmez bir mefkuredir. AK Parti olarak milli iradeye pranga vurmak isteyen zihniyetin 60 yıl önce başlattığı ihanet zincirini kırarak, millete hizmetkar olarak çıktığımız bu yolda milli iradenin üzerinde hiçbir güç tanımadık.”

MUSTAFA ŞEVİK (BULDAN BELEDİYE BAŞKANI)
27 Mayıs darbesinin 60.yıldönümü dolayısıyla açıklama yapan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, demokrasiye kara bir lekenin sürüldüğünü söyledi.

Açıklamasında, Necip Fazıl Kısakürek’in 27 Mayıs darbesi ile ilgili “Fransız İhtilali basit bir hapishane isyanı ile başlamış, gitgide sadece Fransa’yı değil, bütün dünyayı alt üst eden bir deprem haline gelmiştir: Sıfırdan başlamış, fakat zamanla her şey olmuştur. Bazı ihtilaller de var ki, sıfırdan başlamış, yine sıfır olmuştur!” sözlerini hatırlatan Başkan Şevik, 27 Mayıs’ın Türk demokrasinde kara bir leke olduğunu belirtti.

Başkan Şevik, “27 Mayıs, ‘Yeter Söz Milletindir’ diyenlerin cezalandırıldığı 27 Mayıs, vesayet odaklarının millet iradesini yok sayarak demokrasiye vurdukları darbenin adıdır. Siyasi kültür ve geleneğin büyük yara aldığı bir kırılma noktasıdır. 27 Mayıs müdahalesinin etkisi sonraki yıllarda da sürmüş ve ülkemiz 1971 muhtırasını, 12 Eylül’ü, 28 Şubat’ı yaşama talihsizliğiyle yüz yüze kalmıştır. Son darbe girişimini, 15 Temmuz’da, yaşadık. 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminde ise ‘Artık yeter’ diyen milletimizin darbecilere karşı destansı direnişi bir dönüm noktası oldu. Demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkan halkımız, darbecilere izin vermemiş ve vermeyecektir de. Bu duygu ve düşüncelerle, 27 Mayıs darbenin 60.yılında darbeciler tarafından idam edilen şehitlerimiz, Adnan Menderes ve arkadaşlarını saygı ve rahmetle yad ediyorum” dedi.

EKREM BAŞER (AK PARTİ MERKEZEFENDİ İLÇE BAŞKANI)
Ak Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Ekrem Başer 27 Mayıs 1960 tarihinde yapılan Türkiye Cumhuriyeti tarihinde gerçekleşmiş ilk askerî darbe sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Başer mesajında, “Türk demokrasi tarihimizde kara bir leke olarak hatırlanan, demokrasiyi gasp eden, şeçilmiş meşru hükümete karşı gerçekleşen 27 Mayıs darbesinin 60. Yılında darbeyi kınıyor, milli iradenin sembol isimleri demokrasi şehitlerimiz Başbakan Adnan Menderes, Bakanlar Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ı rahmetle yad ediyorum. Merhum Menderes, ‘Yeter, söz milletindir.’ diyerek başlattığı demokrasi mücadelesini 1950 seçimlerinde zafere taşımış, iktidar olarak Cumhuriyet tarihimizde kara bir leke olan 27 Mayıs 1960’a kadar ülkemize hizmet etmiştir. Adnan Menderes, iktidarda kaldığı 10 yıl boyunca tevazusu, beyefendi kişiliği, nezaketi, milli iradeye saygısıyla insanımızın gönlüne girmiş, bununla da kalmamış birlikte yol yürüdüğü ekibiyle Türkiye’yi kalkındıran önemli icraatları gerçekleştirmiştir. 1961 yılında şehadetlerinin üzerinden geçen 59 yıla rağmen merhum Menderes ve arkadaşlarının, milletimiz tarafından samimi bir şekilde hayırla ve şükranla anılıyor olmasının temelinde milletimizin gönlünü kazanmış olmasının yer aldığını dile getiren Başer; milletimizin gönlünde şehitlik mertebesine ulaşan Adnan Menderes ve arkadaşlarına Allah’tan rahmet, aziz milletimize başsağlığı diliyor, tüm darbeleri ve darbe girişimlerini kınıyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu