REKLAMI GEÇ

3. Kitap Fuar açıldı, 400 bin ziyaretçi bekleniyor

3. Kitap Fuar açıldı, 400 bin ziyaretçi bekleniyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl üçüncüsünü organize ettiği “Denizli Büyükşehir Belediyesi 3. Kitap Fuarı” kitapseverlere kapılarını açtı. EGS’deki fuar 14 Nisan Pazar gününe kadar açık kalacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Nisan 2019 Cuma, 18:09

Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen “3. Kitap Fuarı” kapılarını kitapseverlere açtı. EGS’deki fuar, 14 Nisan tarihine kadar açık kalacak. Ege’nin en büyük kitap fuarı olma özelliğini taşıyan fuara 400 bin ziyaretçi bekleniyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde (EGS) gerçekleştirilen açılış törenine Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eşi Berrin Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, fuarın onur konuğu Denizlili yazar Gürbüz Azak, yurtdışında Denizli’yi en iyi temsil eden yazar ödülü bulunan Kemal Yalçın, davetliler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yazar Kemal Yalçın, geçtiğimiz yıl fuara 300 bin kişinin geldiğini, bu yıl ise 400 bin kişinin gelmesinin beklendiğini ifade ederek bu rakamın önemli bir başarı olduğunu kaydetti. Yalçın, “Denizli ekonomisi, sanatıyla, kültürel ve tarihsel zenginlikleriyle, Dünya Kültür Başkenti olmaya layık bir şehirdir. Denizli Kitap Fuarı, Denizli Dünya Kültür Başkenti olması için ilk atılan önemli adımlardan biridir” dedi.

Onur konuğu Azak’dan gençlere tavsiyeler
Fuarın onur konuğu Gürbüz Azak ise, Denizli’nin insan ve karakterler yetiştirmek için kurulduğuna dikkat çekti. Denizli’de sanat, kültür, spor, bilim ve pek çok önemli alanda nam yapmış isimlerin yetiştiğini vurgulayan Yazar Azak, gençlere de tavsiyelerde bulundu: “50 yıldır yazıyorum, kitaba karşı aşırı bir sevgim var. Meseleyi Avrupa’yı tanımakla başladım, sonra özüme döndüm. Lise yıllarında kendime tek maddelik bir anayasa seçtim, ‘Yorulmak yasak’ Bu yaşta bile yazmaya, öğrenmeye devam ediyorum” dedi.

Başkan Zolan: “Herşey okumayla başlıyor”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, konuşmasında kitap okuma alışkanlığının öneminden bahsederek, herkese kitap okuması için fırsat ve imkan sunulması gerektiğini belirtti. Başkan Osman Zolan “Herşeyin başı okumayla başlıyor. Bunun için fırsat yaratmamız gerekiyor. Bu ortamları yaratmamız, seçenekleri ortaya koymamız gerekiyor. Çocuklarımıza, gençlerimize her yaştaki insanımıza okumaya kolay ulaşmasını sağlamak gerekiyor. 3 yıl önce karar verdik, iyi ki bu kararı vermişiz ve bu fuarı başlatmışız” diye konuştu

Vali Karahan: “Denizli Ege’nin en büyük kitap şenliğini gerçekleştiriyor”
Vali Hasan Karahan da, her geçen sene büyüyerek, önemli bir ihtiyacı gideren fuarın hayırlı olmasını diledi. Vali Karahan, “Büyük bir coşku ve heyecanla yine birlikteyiz. Okuyucu, yazar ve yayınevini bir araya getiren bir büyük kültür hizmeti olan ve Denizli’de açlığı hissedilen hayırlı bir işin açılışında beraberiz. Kitap fuarımız katılımcılarıyla birlikte günden güne büyüyerek, Denizli Ege’nin en büyük kitap şenliğini gerçekleştiriyor “dedi.

Sergi açıldı, ödüller verildi
Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi Vali Karahan, Başkan Zolan ve beraberindekiler tarafından kesildi. Protokol ayrıca Denizli Büyükşehir Belediyesi 2. Ulusal Karikatür Yarışması’nda dereceye giren karikatüristlere ödüllerini vererek ve eserlerinin yer aldığı serginin açılışını yaptı. Bunun yanında ‘Çok Nefes Tek Ses’ adlı Gelenekli Türk-İslam Sanatları Sergisi de sanatseverlerle buluştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu