REKLAMI GEÇ

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI HANGİ ZAFER’İN BAYRAMI?

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI HANGİ ZAFER’İN BAYRAMI?

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda ‘Zafer’leri konu eden bir haber yaptık. Seher Atmaca Burhan, Denizli’de üç önemli kitleyi yöneten ‘Zafer’lere, neden isimlerinin ‘Zafer’ olduğunu sordu. CHP İl Başkanı Gönenç, MHP İl Başkanı Kaplan ve DP İl Başkanı Bakırsoy’un isimleri neden Zafer?

/ DENİZLİHABER / 30 Ağustos 2010 Pazartesi, 17:12

Denizlihaber, ilginç tesadüfün nedenlerini sordu. Denizli’de CHP, MHP ve DP İl Başkanlarının isimleri Zafer. CHP İl Başkanı Zafer Gönenç, MHP İl Başkanı Zafer Kaplan ve DP İl Başkanı ise Zafer Bakırsoy. Hal böyle olunca, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda akla ilk gelen soru ise başkanlara neden ‘Zafer’ isminin verildiği oldu. Bu soruyu bizzat kendilerine yönelttik. Seher Atmaca Burhan’ın sorularını yanıtlayan başkanlar, bakın ne yanıt verdi:

İşte Zaferler:

“İsmimle gurur duyuyorum”
27 Ağustos 1964’te, Kale’nin Karagöl köyünde doğan CHP İl Başkanı Zafer Gönenç’in ismini, babasıyla dedesi koymuş. 26-30 Ağustos tarihleri arasındaki Zafer Haftası’nda doğduğu için, ismi ‘Zafer’ konulan Gönenç, “İsmimin ‘Zafer’ olması benim için büyük gurur kaynağı. Türk halkının en çaresiz anında bile küllerinden yeniden doğup, dünyaya meydan okuduğu bir tarih 30 Ağustos. Bu yüzden, adımın ‘Zafer’ olmasından gurur duyuyorum” dedi.

O, babasının zaferi
Nüfus cüzdanında doğum tarihi 2 Mayıs olarak geçse de MHP İl Başkanı Zafer Kaplan, 23 Nisan 1961’de doğmuş. Denizli’de dünyaya gelen Zafer Kaplan, babasının ilk çocuğu. 3 evlilik yapan babası, ancak 3’üncü evliliğinde çocuk sahibi olabilmesi nedeniyle, Kaplan’ın adını “Bu benim zaferim” diyerek ‘Zafer’ koymuş. Zafer Kaplan, “Babam uzun süre çocuk sahibi olamamış. Hem 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda doğmam, hem de uzun bir süreden sonra çocuk sahibi olması nedeniyle, ismimi babam ‘Zafer’ koymuş” dedi.

AP’nin zaferi, Mehmet Zafer
Denizli’de, 6 Haziran 1968’de doğan Demokrat Parti İl Başkanı Zafer Bakırsoy’un ismini, babası İrfan Bakırsoy koymuş. Önce, babası Mehmet Bakırsoy’un ismini, oğluna veren İrfan Bakırsoy, oğlunun doğumundan kısa bir süre sonra, Denizli’de belediye başkanlığı seçimlerini, bacanağı Ali Dartanel’in kazanması üzerine, nüfus müdürlüğüne giderek, oğlunun ‘Mehmet’ olan isminin yanına bir de ‘Zafer’ ismini ekletmiş. Böylece, şimdi DP İl Başkanı olan Bakırsoy’un ismi, Mehmet Zafer Bakırsoy olmuş. DP İl Başkanı Zafer Bakırsoy, “Benim ismimin ‘Zafer’ olması, Adalet Partisi’nin Denizli’deki seçim zaferiyle ilgili” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu