REKLAMI GEÇ

347 AİLE KORUYUCU OLMAK İSTİYOR

347 AİLE KORUYUCU OLMAK İSTİYOR

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın, Denizli’nin koruyucu aile sayısı bakımından Türkiye genelinde ilk 10 il içerisinde yer aldığını söyledi. Şu an 92 koruyucu aile yanında 120 çocuk bakılmakta iken 347 aile ise koruyucu aile olmak için müracaatta bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Haziran 2015 Perşembe, 12:41

Koruyucu Aile hizmetinde amacın, çocuğun yüksek yararı gözetilerek karmaşık ve sorunlu olan bir dönemde özenli davranılarak bu dönemi örselenmeden geçirmesini ve normal hayatını devam ettirmesini sağlamak olduğunu belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın, Denizli’de 92 koruyucu ailenin yanında 120 çocuğun bakılmakta olduğunu söyledi. Altın, müracaat sayısını ise 347 olarak açıkladı.

Altın, “Hedefimiz, Koruyucu Aile yanına yerleştirilen çocuk sayısı bakımından ilk 10 il arasında yer alan ilimizin, ilk sıralara yerleşmesidir. Devletimizin koruması altına alınan tüm çocuklarımızın kurum bakımına yerleştirilmeden öz ailelerine döndürülünceye kadar ki süreç içerisinde Koruyucu Aile yanında çocuğun psiko-sosyal gelişimini sağlıklı bir şekilde sürdürmesi ve ülkesine yararlı bir birey olarak yetişmesini sağlamaktır” dedi.

Altın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde halen kurum bakımı hizmeti alan tüm çocukların da biran evvel Koruyucu Aileler yanında güvenli ve sıcak bir ortam sağlanması için çağrıda bulundu. Altın, “Koruyucu Aile hususunda Bakanlığımızca belirlenen yasal düzenlemeler çerçevesindeki tüm iş ve işlemler ile ilgili bilgi almak, başvuru yapmak ve devletimizce bir eli tutulan çocuğumuzun öteki elini tutmak için tüm halkımızı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze bekliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu