REKLAMI GEÇ

400 bin fidan dağıtıldı

400 bin fidan dağıtıldı

Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Ersoy, Denizli’de son bir yıl içinde 400 bin fidan dağıtımı yapıldığını bildirdi.

İlyas Coşkun / DENİZLİHABER / 6 Haziran 2014 Cuma, 13:00

Ersoy, orman alanlarının korunması ve geliştirilmesine yönelik çalışmaların aralıksız devam ettiğini, bunun sonucunda devlet ve halk olarak ormancılık konusunda farkındalığın önemli bir seviyeye ulaştığını söyledi.

Denizli’de ormancılık faaliyetlerine vatandaşları da çekme çabalarının olumlu sonuçlar verdiğini anlatan Ersoy, “Denizli Orman Bölge Müdürlüğü olarak son bir yıl içinde toplam 400 bin fidan dağıttık. Her isteyen vatandaşlarımıza bedelsiz olarak fidan veriyoruz. Fidan dağıtımı bizler için çok önemli. Fidan dağıtımı sonrası fidanı diken vatandaşlarımız fidanlarına bakarak onların gelişmesini sağlıyor. Böylelikle bizim işimize destek ve ortak olmuş oluyorlar” dedi.

“ODUNA İHTİYAÇ KALMADI”
Geçmiş yıllarda ormanların vatandaşlar tarafından ciddi şekilde tahrip edildiğini, ancak bu olayın her geçen yıl giderek azaldığını belirten Ersoy, “Odun ihtiyacından dolayı geçmiş yıllarda ormanlarımız ciddi şekilde tahrip ediliyordu. Bu olay her geçen yıl giderek azalıyor. Çünkü vatandaşlarımızın odunu ısınma aracı olarak kullanma ihtiyacı her geçen yıl azalıyor. Buda ormanlarımızın daha sağlıklı ve verimli olmasını sağlıyor” dedi.

“MEYVELİ AĞAÇLAR DİKİLİYOR”
Ormanların artık sadece çamdan ibaret olmadığını kaydeden Ersoy, “Yapılan yasal çalışmalar ve düzenlemeler ile artık belirlenen bölgelerde özel ağaçlandırma çalışmaları yapıyoruz. Bu çalışmalarımıza meyveli ağaçlar dikiyoruz. Denizli’de bugün mahalle statüsüne dönüşen 84 köyde özel ağaçlandırma çalışmaları kapsamında meyve ağaçları diktik. Bu ağaçların belirli bir süre bakımı müdürlüğümüze ait. Daha sonra ağaçlar köylülerimize dağıtılarak onlara verilecek. Köylülere hem maddi destek sağlanacak hem de ağaçlarımızın bakımları sağlıklı bir şekilde sağlanacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu