REKLAMI GEÇ

78.381 hektar tarım arazisi toplulaştırıldı

78.381 hektar tarım arazisi toplulaştırıldı

Denizli’de modern tarım işletmeciliğinin daha az zaman ve daha az işgücü kullanımı ile yapılmasını sağlamak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, 78 bin 381 hektar alanda toplulaştırma gerçekleştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Temmuz 2015 Cumartesi, 16:55

Acıpayam, Tavas (Barza) ve Sarayköy ovalarındaki toplulaştırma çalışmaları, Gıda Tarım ve Hayvancılık Denizli İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantı ile tanıtıldı. Toplantıya Vali Şükrü Kocatepe, Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Ümit Bingöl, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, sulama birlik başkanları, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Ümit Bingöl, toplantıda yaptığı konuşmada, toplulaştırma çalışmalarının sadece teknik altyapı çalışmaları yapılan tarım arazilerinin bütünleştirilmesi olarak görülmemesi gerektiğini, toplulaştırma çalışmalarının yarınların planlanması olduğunu söyledi.

Toplulaştırma yapılan mahallelerin muhtarlarına da seslenen Bingöl, “Sizden sadece parsel, yol ve sulama gibi tarımsal altyapıyı düzenleyecek faaliyetlerle değil, köy girişi gibi kıyamete kadar değişerek kalabilecek düzenlemelerin yapılmasını, gerekirse köy gelişim alanlarının, sosyal alanların, hatta sebze meyve borsa kurulum alanlarının parsellerini talep etmenizi istiyorum. Bizim devlet kurumları olarak toplulaştırma çalışmalarında kendimize şiar edindiğimiz husus, vatandaşlarımızın da etkin rol almasıdır. Bizler devlet olarak bir yerde hizmet yapıp gideceğiz. Ancak onu sizler kullanacaksınız. Hep beraber taşın altına ne kadar çok elimizi koyarsak, sizde bu projelerden ne kadar çok faydalanmayı düşünür ve bu düşünceyle gelen arkadaşlara yardımcı olursanız, inanın devletin kaynaklarını en iyi şekilde kullanmış oluruz” dedi.

Bingöl, toplulaştırma uygulamasıyla tarım arazilerinde parçalılığı azaltmanın, düzenli ve ideal parsel şekilleri oluşturmanın, her parseli yol ve sulama ağı ile irtibatlandırmanın, ulaşımdan dolayı meydana gelen kayıpları önlemenin, yakıt tasarrufu sağlamanın, işlenebilir arazi miktarını artırmanın ve kullanılmayan küçük parçalı arazileri tarıma kazandırmanın hedeflendiğini sözlerine ekledi.

TARIM ALANLARININ YÜZDE 20’Sİ TOPLULAŞTIRILDI
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü verilerine göre, Denizli’de bugüne kadar İl Özel İdaresi ve Köy Hizmetleri tarafından 51 bin 58, Baklan Belediyesi tarafından 328, DSİ tarafından 2 bin 966, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 24 bin 29 hektar alanda arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapıldı. 80 bin 866 hektar alanda ise toplulaştırma çalışmaları sürüyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu