REKLAMI GEÇ

İl genel meclisi ve özel idareleri birleşecek

İl genel meclisi ve özel idareleri birleşecek

Ak Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, büyükşehir reformuyla il genel meclislerli ve il özel idarelerinin birleştirileceğini söyledi ve“Denizli, ilçeleriyle beraber 1 milyar liraya ulaşan bütçeye sahip olacak” diye konuştu.

/ DENİZLİHABER / 30 Temmuz 2012 Pazartesi, 14:38

Ak Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Yerel Yönetim Çalışma Komisyonu’nun hazırladığı yerel yönetim reformunu anlattı. Zeybekci, “Belde ve köylerdeki vatandaşlarımız seçimlerde ilçe belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı, ilçe meclisi ve il meclisi için oy verecek. Yüzde 51 ihtimalle de il genel meclisleri ve il özel idareleri kalkacak. Daha doğrusu il belediye meclisi kalkacak. İl genel meclisine çok benzeyen bir il meclisi kurulacak. İlin tamamından, en ücra yerdeki vatandaşımız da dahil 10 bin kişilik kümeler halindeki temsilciler il meclisine seçilecek. İlçe belediye başkanları, otomatik olarak il meclisinin üyesi olacak.” dedi.

Zeybekci, “Mesela ilçenin ana yolları, su ve kanalizasyon gibi ana hizmetlerin tamamını büyükşehir yapacak. Tadil ve bakımı, ilçenin sorumluluğunda olacak. Arıtma, katı atık gibi problemler büyükşehirin meseleleri haline gelecek. Muhtarlarımız da köy ve mahalle muhtarı olacak. Beldelere gelince, Denizli’yi örnek alırsak bizim 30 bin nüfuslu mahallelerimiz var, yani iki Acıpayam olacak kadar. Belediye, emlak vergilerini ve su ücretlerini mahalle mahalle ayırabilir, köy köy ayırabilir, yani merkezî uygulama mahallelerde olmayacak. Orman köylüsü olarak avantajlardan yararlanan vatandaşlarımızın asla hiçbir avantajı zayi olmayacak. Denizli ili, ilçeleriyle beraber 1 milyar liraya ulaşan bütçeye sahip olacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Mayıs 2024 Pazar 18 33Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 18 32Parçalı Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 19 34Az Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 19 36Az Bulutlu
23 Mayıs 2024 Perşembe 19 33Parçalı Bulutlu